Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні продовжує зростати якість молока
» » В Україні продовжує зростати якість молока

    В Україні продовжує зростати якість молока


    В Україні продовжує зростати якість молока

    Якість промислового молока, поставленого на переробку, продовжує покращуватися.

    Так, обсяг екстраґатунку за 9 міс. 2021 р. зріс на 6,8% проти аналогічного періоду 2020 р., та сягнув 716 тис. т, що відповідає 31,1% у загальній структурі.

    Обсяг молока, зданого на переробку вищим ґатунком, зріс на 1,4% — до 658,8 тис. та складає 28,6% у загальній структурі.

    «Поставки першого ґатунку зменшилися майже на чверть — до 823,7 тис. т (35,7% у структурі поставок на переробку), а другого — на 15,2% — до 99,2 тис. т (4,3% у загальній структурі)», — констатують в асоціації.

    Як відомо, до 1 січня 2024 р. в Україні передбачено поступовий перехід на харову переробку виключно екстраґатунку молока (кількість соматичних клітин (КСК) до 400 тис./мл, загальна бактеріальна забрудненість (ЗБЗ) до 100 тис./мл).

    З 1 січня 2023 р. на харчову переробку допускатимуть лише молоко, що відповідає параметрам екстра та вищого ґатунків (КСК до 400 тис./мл, ЗБЗ до 300 тис./мл).

    ІЦ УАК за матеріалами agroportal

    agroconf.org





    Схожі новини
  • В Україні частка молока першого ґатунку зросла у 7 разів
  • Частка екстра гатунку за п’ять років зросла на 12,4%
  • Якість молока зданого на переробку покращується
  • Надходження молока
  • Надходження молока ґатунку «Екстра» на переробні підприємства зросло на 88%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В Україні продовжує зростати якість молока


В Україні продовжує зростати якість молока

Якість промислового молока, поставленого на переробку, продовжує покращуватися.

Так, обсяг екстраґатунку за 9 міс. 2021 р. зріс на 6,8% проти аналогічного періоду 2020 р., та сягнув 716 тис. т, що відповідає 31,1% у загальній структурі.

Обсяг молока, зданого на переробку вищим ґатунком, зріс на 1,4% — до 658,8 тис. та складає 28,6% у загальній структурі.

«Поставки першого ґатунку зменшилися майже на чверть — до 823,7 тис. т (35,7% у структурі поставок на переробку), а другого — на 15,2% — до 99,2 тис. т (4,3% у загальній структурі)», — констатують в асоціації.

Як відомо, до 1 січня 2024 р. в Україні передбачено поступовий перехід на харову переробку виключно екстраґатунку молока (кількість соматичних клітин (КСК) до 400 тис./мл, загальна бактеріальна забрудненість (ЗБЗ) до 100 тис./мл).

З 1 січня 2023 р. на харчову переробку допускатимуть лише молоко, що відповідає параметрам екстра та вищого ґатунків (КСК до 400 тис./мл, ЗБЗ до 300 тис./мл).

ІЦ УАК за матеріалами agroportal

agroconf.org





Схожі новини
  • В Україні частка молока першого ґатунку зросла у 7 разів
  • Частка екстра гатунку за п’ять років зросла на 12,4%
  • Якість молока зданого на переробку покращується
  • Надходження молока
  • Надходження молока ґатунку «Екстра» на переробні підприємства зросло на 88%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.