Аграрний тиждень. Україна
» » Держпродспоживслужба працює над безперебійним експортом рослинної олії до Китаю
» » Держпродспоживслужба працює над безперебійним експортом рослинної олії до Китаю

Держпродспоживслужба працює над безперебійним експортом рослинної олії до Китаю


Держпродспоживслужба працює над безперебійним експортом рослинної олії до Китаю

Держпродспоживслужба спільно із Асоціацією «Укроліяпром» узагальнили інформацію про українських виробників рослинної олії, які експортують її до Китаю, та подали її на розгляд китайській стороні.

Це пов’язано зі змінами, які відбулися у національному законодавстві КНР. У жовтні цього року Держпродспоживслужба отримала інформацію від Генеральної митної адміністрації Китайської Народної Республіки (GACC) про необхідність реєстрації іноземних виробників харчових продуктів, зокрема рослинної олії. Зокрема, це регламентується «Положенням про порядок реєстрації іноземних виробників імпортних харчових продуктів» (Декрет GACC №248).

За повідомленням GACC, процедура реєстрації та формування списку експортерів рослинної олії буде завершена до кінця 2021 року.

Раніше повідомлялося, що Держпродспоживслужба разом із МЗС активно працює над відкриттям ринку Китаю для українських експортерів багатьох видів продукції харчування, серед яких – продукція тваринництва (м’ясо птиці і яйця та яєчні продукти), продукція рослинництва (пшениця, ріпак, сорго, горох та квасоля), черешня, пшеничне борошно, шрот соєвий, яблука, лохина тощо.

ІЦ УАК за матеріалами dpss

agroconf.org





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба веде переговори з відкриття 15 ринків Китаю для українських експортерів
  • Україна планує розширити перелік компаній, що можуть експортувати молочну продукцію до Китаю
  • Держпродспоживслужба направила запит на розширення переліку українських виробників молочних продуктів, затверджених на експорт до Китаю
  • Українські підприємства експортуватимуть заморожену яловичину до Китаю
  • Оновлено перелік українських виробників молочних продуктів, які експортують продукцію до КНР

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.