Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»«Ідеальний» профіль клітковини: новий підхід до годівлі свиней
АТУ»Новини»«Ідеальний» профіль клітковини: новий підхід до годівлі свиней

    «Ідеальний» профіль клітковини: новий підхід до годівлі свиней


    Нині зростає роль клітковини як цінної поживної речовини, що покращує здоров'я кишечника. Все частіше нутріционісти, формуючи раціони, намагаються визначити «ідеальний» профіль клітковини для кожної технічно-вікової групи свиней з точки зору розчинності та ферментованості.

    Поняття «сира клітковина» відноситься тільки до лігніну та більшості видів целюлози — двох компонентів значно більшого сімейства клітковини, даючи лише приблизне уявлення про загальну її концентрацію. Натомість, сучасні підходи до годівлі вимагають ретельного аналізу всіх компонентів клітковини (пектинів, геміцелюлоз, всіх видів целюлоз, бета-глюканів, лігнінів та камедей) щодо їхньої хімічної, фізичної та біологічної ролі в організмі тварин різних вікових груп тварин. Адже, приміром, нерозчинна ферментована клітковина за різних рівнів цільового застосування може мати різний ефект: зменшити діарею у поросят або мінімізувати ризик закрепів у свиноматок.

    Відповідно, щоб зрозуміти ключові властивості цього нутрієнта, треба визначити особливості перетравлення нерозчинної та ферментованої клітковини, їхню користь та можливості згодовування тваринам на всіх етапах виробництва. Детальніше про це читайте у новому випуску журналу «Прибуткове свинарство: воєнний дайджест».

    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • Силосні гібриди з підвищеною перетравленістю клітковини
  • Повноцінний раціон — запорука здоров’я свиней
  • Годівля свиноматок для транзитного періоду
  • Що є у стоках свиноферм?
  • Як бразильським виробникам вдається утримувати лідерські позиції у світі?

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

«Ідеальний» профіль клітковини: новий підхід до годівлі свиней

14 липень, Розділ Новини, переглядів 2 090

Нині зростає роль клітковини як цінної поживної речовини, що покращує здоров'я кишечника. Все частіше нутріционісти, формуючи раціони, намагаються визначити «ідеальний» профіль клітковини для кожної технічно-вікової групи свиней з точки зору розчинності та ферментованості.

Поняття «сира клітковина» відноситься тільки до лігніну та більшості видів целюлози — двох компонентів значно більшого сімейства клітковини, даючи лише приблизне уявлення про загальну її концентрацію. Натомість, сучасні підходи до годівлі вимагають ретельного аналізу всіх компонентів клітковини (пектинів, геміцелюлоз, всіх видів целюлоз, бета-глюканів, лігнінів та камедей) щодо їхньої хімічної, фізичної та біологічної ролі в організмі тварин різних вікових груп тварин. Адже, приміром, нерозчинна ферментована клітковина за різних рівнів цільового застосування може мати різний ефект: зменшити діарею у поросят або мінімізувати ризик закрепів у свиноматок.

Відповідно, щоб зрозуміти ключові властивості цього нутрієнта, треба визначити особливості перетравлення нерозчинної та ферментованої клітковини, їхню користь та можливості згодовування тваринам на всіх етапах виробництва. Детальніше про це читайте у новому випуску журналу «Прибуткове свинарство: воєнний дайджест».

Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • Силосні гібриди з підвищеною перетравленістю клітковини
  • Повноцінний раціон — запорука здоров’я свиней
  • Годівля свиноматок для транзитного періоду
  • Що є у стоках свиноферм?
  • Як бразильським виробникам вдається утримувати лідерські позиції у світі?

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.