Аграрний тиждень. Україна
» » Відбувся захід на тему післявоєнного розвитку виробництва продуктів харчування в контексті євроінтеграції
» » Відбувся захід на тему післявоєнного розвитку виробництва продуктів харчування в контексті євроінтеграції

    Відбувся захід на тему післявоєнного розвитку виробництва продуктів харчування в контексті євроінтеграції


    Відбувся захід на тему післявоєнного розвитку виробництва продуктів харчування в контексті євроінтеграції

    ГО «Аналітичний центр Аграрного союзу України» у співпраці з Торгово-промисловою палатою України та Всеукраїнською асоціацією з питань захисту прав споживачів «Споживча довіра» 27 вересня провів експертний круглий стіл на тему «Перспективи післявоєнного розвитку виробництва продуктів харчування в контексті євроінтеграції згідно Зеленого курсу ЄС та концепції «від лану до столу» як його частини» на платформі ZOOM.

    Під час заходу провідні українські фахівці поділилися своїм баченням перспектив післявоєнного розвитку харчового виробництва, участі фахівців та бізнесу в євроінтеграційних процесах, можливостей реалізації завдань Зеленого курсу ЄС в Україні, здобутків і прогалин в запровадження концепції безпечності продуктів харчування «від лану до столу».

    У заході взяв участь і генеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль.

    "Продовжуємо роботу щодо проблем ефективності інфраструктури безпечності та якості продукції. Експертне обговорення можливих сценаріїв трансформації даної системи досить актуальне. У європейських колег є бачення принципів даного процесу для України", - прокоментував роботу круглого столу Павло Коваль.

    Крім того, він зазначив, що торговельна аграрна та харчова стратегія неможлива без відповідності світовим практикам і світовому рівню безпечності та якості продукції.

    "Зараз ми зіткнулися з логістичними аспектами при експорті аграрної продукції, але безпечність ніхто не скасовував, навіть в умовах війни.

    Наші західні партнери спростили певні процедури, йдуть на поступки та тимчасово закривають очі на деякі другорядні речі, але безпечність і якість харчової продукції - це базова річ.

    Це говорить про те, що Україні потрібна дієва цілісна система, яка сформує інфраструктуру безпечності та якості аграрної та харчової продукції", - зазначив експерт.

    Павло Коваль зауважив, що у створенні цієї системи мають брати участь громадські організації, які представляють бізнес, спільно з державними органами.

    За його словами, ситуація, коли всі завдання скидають на виконання одній стороні - будь то тільки бізнесу чи будь то тільки державі - є несприятливою для економічного розвитку нашої держави. Такий шлях розвитку є досить повільним.

    "Основна задача держави - сформувати нормативно-правове поле за участі громадських організацій, експертного середовища, науки та західноєвропейського прогресивного досвіду. Це і вся роль, по суті, держави. Далі дуже важлива й активна роль у громадянського суспільства та профільних громадських організацій.

    При цьому мають застосовуватися найсучасніші методи та підходи. Важливими, зокрема, є - діджиталізація, інформатизація, прозорість.

    Зараз дуже важливо проводити масштабну просвітницьку кампанію для бізнесу та державних інституцій, щоб показати їм важливість безпечності та якості продукції у контексті світової торгівлі", - підсумував Павло Коваль.

    Також важливі пропозиції озвучували експерти: Олена Ковальова, Наталія Притульська, Наталія Гаращенко, Сергій Щербина, Лариса Бартків й інші.

    Отримана інформація ляже в основу моніторингового звіту «Безпека і безпечність харчування під час і після війни», який формується в рамках діяльності Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.

    ІЦ УАК

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Нам не потрібно зациклюватись на євроринку, але це планка стандарту - Павло Коваль
  • Система державного контролю все ще не ідеальна, але саме завдяки їй ми спонукаємо операторів ринку чітко дотримуватися законодавства - Володимир Лапа
  • 6 березня на Буковині відбудеться круглий стіл щодо недопущення порушень законодавства у рекламі
  • Україна має значний потенціал для виробництва біоетанолу
  • Виробництво продукції дитячого харчування збільшилося на 17%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Відбувся захід на тему післявоєнного розвитку виробництва продуктів харчування в контексті євроінтеграції


Відбувся захід на тему післявоєнного розвитку виробництва продуктів харчування в контексті євроінтеграції

ГО «Аналітичний центр Аграрного союзу України» у співпраці з Торгово-промисловою палатою України та Всеукраїнською асоціацією з питань захисту прав споживачів «Споживча довіра» 27 вересня провів експертний круглий стіл на тему «Перспективи післявоєнного розвитку виробництва продуктів харчування в контексті євроінтеграції згідно Зеленого курсу ЄС та концепції «від лану до столу» як його частини» на платформі ZOOM.

Під час заходу провідні українські фахівці поділилися своїм баченням перспектив післявоєнного розвитку харчового виробництва, участі фахівців та бізнесу в євроінтеграційних процесах, можливостей реалізації завдань Зеленого курсу ЄС в Україні, здобутків і прогалин в запровадження концепції безпечності продуктів харчування «від лану до столу».

У заході взяв участь і генеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль.

"Продовжуємо роботу щодо проблем ефективності інфраструктури безпечності та якості продукції. Експертне обговорення можливих сценаріїв трансформації даної системи досить актуальне. У європейських колег є бачення принципів даного процесу для України", - прокоментував роботу круглого столу Павло Коваль.

Крім того, він зазначив, що торговельна аграрна та харчова стратегія неможлива без відповідності світовим практикам і світовому рівню безпечності та якості продукції.

"Зараз ми зіткнулися з логістичними аспектами при експорті аграрної продукції, але безпечність ніхто не скасовував, навіть в умовах війни.

Наші західні партнери спростили певні процедури, йдуть на поступки та тимчасово закривають очі на деякі другорядні речі, але безпечність і якість харчової продукції - це базова річ.

Це говорить про те, що Україні потрібна дієва цілісна система, яка сформує інфраструктуру безпечності та якості аграрної та харчової продукції", - зазначив експерт.

Павло Коваль зауважив, що у створенні цієї системи мають брати участь громадські організації, які представляють бізнес, спільно з державними органами.

За його словами, ситуація, коли всі завдання скидають на виконання одній стороні - будь то тільки бізнесу чи будь то тільки державі - є несприятливою для економічного розвитку нашої держави. Такий шлях розвитку є досить повільним.

"Основна задача держави - сформувати нормативно-правове поле за участі громадських організацій, експертного середовища, науки та західноєвропейського прогресивного досвіду. Це і вся роль, по суті, держави. Далі дуже важлива й активна роль у громадянського суспільства та профільних громадських організацій.

При цьому мають застосовуватися найсучасніші методи та підходи. Важливими, зокрема, є - діджиталізація, інформатизація, прозорість.

Зараз дуже важливо проводити масштабну просвітницьку кампанію для бізнесу та державних інституцій, щоб показати їм важливість безпечності та якості продукції у контексті світової торгівлі", - підсумував Павло Коваль.

Також важливі пропозиції озвучували експерти: Олена Ковальова, Наталія Притульська, Наталія Гаращенко, Сергій Щербина, Лариса Бартків й інші.

Отримана інформація ляже в основу моніторингового звіту «Безпека і безпечність харчування під час і після війни», який формується в рамках діяльності Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.

ІЦ УАК

agroconf.org





Схожі новини
  • Нам не потрібно зациклюватись на євроринку, але це планка стандарту - Павло Коваль
  • Система державного контролю все ще не ідеальна, але саме завдяки їй ми спонукаємо операторів ринку чітко дотримуватися законодавства - Володимир Лапа
  • 6 березня на Буковині відбудеться круглий стіл щодо недопущення порушень законодавства у рекламі
  • Україна має значний потенціал для виробництва біоетанолу
  • Виробництво продукції дитячого харчування збільшилося на 17%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.