Аграрний тиждень. Україна
» » Територіальні органи Держпродспоживслужби долучаються до дослідження контролю хвороб свиней під час війни
» » Територіальні органи Держпродспоживслужби долучаються до дослідження контролю хвороб свиней під час війни

Територіальні органи Держпродспоживслужби долучаються до дослідження контролю хвороб свиней під час війни


У рамках проєкту «Забезпечення здоров'я тварин в Україні» у співпраці між Асоціацією «Свинарі України» та Міністерством сільського господарства США (USDA) уже проведено більшість опитувань серед представників домогосподарств, свиноферм, мисливських угідь, переробних підприємств, а також заготівельників (реалізують свинину на агропродовольчих ринках після подвійного забою закуплених свиней).

Однак важливою складовою дослідження є розуміння того, з якими викликами зіштовхується національний компетентний орган у питаннях забезпечення контролю здоров’я свиней під час війни. З цією метою будуть проведені інтерв’ю представників головних управлінь Держпродспоживслужби у кожному регіоні України.
Водночас, враховуючи, що левова частка м’ясної продукції, зокрема подвірного забою, реалізується на агропродовольчих ринках, важливо розуміти спроможність перервати ланцюжок хвороби на етапі ветсанекспертизи. Саме цей аспект буде фокусом інтерв’ю зі спеціалістами лабораторій агропродовольчих ринків.


Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • АСУ завершила опитування вітчизняних мисливських господарств
  • ​ АСУ та USDA реалізують програму збереження здоров’я свиней
  • Національне дослідження ризиків поширення хвороб свиней під час війни: перші результати
  • Як реагувати при підозрі, що продукція заражена, під час ветсанекспертизи на ринку
  • Національне дослідження ризиків поширення хвороб свиней під час війни

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.