У рамках проєкту «Забезпечення здоров'я тварин в Україні» у співпраці між Асоціацією «Свинарі України» та Міністерством сільського господарства США (USDA) уже проведено більшість опитувань серед представників домогосподарств, свиноферм, мисливських угідь, переробних підприємств, а також заготівельників (реалізують свинину на агропродовольчих ринках після подвійного забою закуплених свиней).
Однак важливою складовою дослідження є розуміння того, з якими викликами зіштовхується національний компетентний орган у питаннях забезпечення контролю здоров’я свиней під час війни. З цією метою будуть проведені інтерв’ю представників головних управлінь Держпродспоживслужби у кожному регіоні України.
Водночас, враховуючи, що левова частка м’ясної продукції, зокрема подвірного забою, реалізується на агропродовольчих ринках, важливо розуміти спроможність перервати ланцюжок хвороби на етапі ветсанекспертизи. Саме цей аспект буде фокусом інтерв’ю зі спеціалістами лабораторій агропродовольчих ринків.
Использование специальной техники для сельскохозяйственных задач позволяет повысить качество и сохранность сухих
Докладніше