Аграрний тиждень. Україна
» » Оцінка ризиків поширення АЧС очима м'ясопереробних підприємств
» » Оцінка ризиків поширення АЧС очима м'ясопереробних підприємств

    Оцінка ризиків поширення АЧС очима м'ясопереробних підприємств


    За підтримки Міністерства сільського господарства США (USDA) Асоціація «Свинарі України» (АСУ) опитала представників боєнь та м’ясокомбінатів щодо їх оцінки ризиків поширення хвороб свиней з початку повномасштабного вторгнення. Анкетування представників м’ясопереробної галузі та інших учасників вітчизняного ринку свинини (промислових та присадибних виробників свинини, мисливців, тощо) АСУ здійснює в рамках проекту «Забезпечення здоров'я тварин в Україні».

    80% боєнь-респондентів не відзначили погіршення епізоотичної ситуація щодо АЧС з почтаку війни та не відмовлялися від співпраці зі свиногосподарствами через підозру спалаху АЧС на них. Крім цього, лише 15% опитаних помітили активізацію стихійної торгівлі м'ясом за останній рік, а приріст такої реалізації на думку переробників варіює від 15% до 50%.

    Хоча більшість опитаних боєнь та м’ясокомбінатів не вважає, що наразі ризики поширення АЧС вищі, ніж у попередні роки, оператори не послаблюють протиепізоотичних заходів. Зокрема, контролюють, щоб на забій надходило виключно ідентифіковане поголів’я, здійснюють перевезення тварин виключно у спеціалізованому транспорті, що належить підприємству та проходить процедури миття та дезінфекції після кожного перевезення. Увагу до таких превентивних заходів пояснює те, що на думку більшості респондентів (45%), основною причиною поширення АЧС в Україні є саме порушення правил біобезпеки.

    Детальніший огляд протиепізоотичних заходів представників вітчизняних забійних підприємств, а також аналіз результатів опитування інших учасників вітчизняного ринку свинини разом із рекомендаціями на його основі будуть оприлюднені у підсумковому звіті дослідження.


    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • Програма збереження здоров’я свиней: підсумки роботи за три місяці
  • АСУ завершила опитування вітчизняних мисливських господарств
  • Національне дослідження ризиків поширення хвороб свиней під час війни: перші результати
  • Національне дослідження ризиків поширення хвороб свиней під час війни
  • М’ясопереробка: нецінова проблематика

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Оцінка ризиків поширення АЧС очима м'ясопереробних підприємств


За підтримки Міністерства сільського господарства США (USDA) Асоціація «Свинарі України» (АСУ) опитала представників боєнь та м’ясокомбінатів щодо їх оцінки ризиків поширення хвороб свиней з початку повномасштабного вторгнення. Анкетування представників м’ясопереробної галузі та інших учасників вітчизняного ринку свинини (промислових та присадибних виробників свинини, мисливців, тощо) АСУ здійснює в рамках проекту «Забезпечення здоров'я тварин в Україні».

80% боєнь-респондентів не відзначили погіршення епізоотичної ситуація щодо АЧС з почтаку війни та не відмовлялися від співпраці зі свиногосподарствами через підозру спалаху АЧС на них. Крім цього, лише 15% опитаних помітили активізацію стихійної торгівлі м'ясом за останній рік, а приріст такої реалізації на думку переробників варіює від 15% до 50%.

Хоча більшість опитаних боєнь та м’ясокомбінатів не вважає, що наразі ризики поширення АЧС вищі, ніж у попередні роки, оператори не послаблюють протиепізоотичних заходів. Зокрема, контролюють, щоб на забій надходило виключно ідентифіковане поголів’я, здійснюють перевезення тварин виключно у спеціалізованому транспорті, що належить підприємству та проходить процедури миття та дезінфекції після кожного перевезення. Увагу до таких превентивних заходів пояснює те, що на думку більшості респондентів (45%), основною причиною поширення АЧС в Україні є саме порушення правил біобезпеки.

Детальніший огляд протиепізоотичних заходів представників вітчизняних забійних підприємств, а також аналіз результатів опитування інших учасників вітчизняного ринку свинини разом із рекомендаціями на його основі будуть оприлюднені у підсумковому звіті дослідження.


Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • Програма збереження здоров’я свиней: підсумки роботи за три місяці
  • АСУ завершила опитування вітчизняних мисливських господарств
  • Національне дослідження ризиків поширення хвороб свиней під час війни: перші результати
  • Національне дослідження ризиків поширення хвороб свиней під час війни
  • М’ясопереробка: нецінова проблематика

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.