Аграрний тиждень. Україна
» » Україна впроваджує національну систему контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів
» » Україна впроваджує національну систему контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів

Україна впроваджує національну систему контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів






Україна, як кандидат на вступ до Європейського Союзу, впроваджує національну систему контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів, еквівалентну системі Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF), яка діє в ЄС та базується на важливому принципі забезпечення контролю «від лану до столу», повідомила Держпродспоживслужба України.

Впровадження такої системи відбувається з метою належного та ефективного здійснення моніторингу будь-яких ризиків, пов’язаних із захистом здоров’я та безпечністю харчових продуктів та кормів.

«У разі надходження повідомлення RASFF Держпродспоживслужба негайно інформує територіальні органи Держпродспоживслужби в областях та м. Києві, міжрегіональні головні управління Держпродспоживслужби на кордоні та Державну фіскальну службу», – вказується в повідомленні.

Якщо небезпечні харчові продукти або корми, зазначені в інформаційному повідомлені RASFF, ввезені на митну територію України та введені в обіг, то оператор ринку (імпортер) здійснює відкликання таких продуктів та вживає заходів щодо повернення їх до країни-експортера або утилізації на території України відповідно до чинного законодавства, про що інформує Держпродспоживслужбу.



https://www.apk-inform.com





Схожі новини
  • RASFF - європейська система швидкого оповіщення про харчові продукти і корми
  • В Україні затвердять Стратегію продовольчої безпеки до 2030 року
  • Уряд утворив 4 міжрегіональні підрозділи Держпродспоживслужби на кордоні
  • На Полтавщині відбувся семінар-навчання з актуальних питань діяльності Держпродспоживслужби
  • На більшості потужних вітчизняних підприємств діють системи управління безпечністю продукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.