Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»В Україні посилять вимоги до безпечності харчових продуктів
АТУ»Новини»В Україні посилять вимоги до безпечності харчових продуктів

В Україні посилять вимоги до безпечності харчових продуктів

29 березень, Розділ Новини, переглядів 899





Народні депутати 24 березня проголосували в першому читанні за законопроєкт (№8290), який посилює вимоги до безпечності харчових продуктів та впроваджує європейські норми законодавства.

Про це говориться у повідомленні Верховної Ради України.

«Ми розуміємо, що турбуватися про безпечність харчових продуктів має держава, адже від цього залежить здоров’я кожного українця. Законопроєктом передбачається вдосконалення норм у частині харчового законодавства за принципом «від лану до столу». Також додаються норми щодо маркування та обігу харчових продуктів, які спрямовані на надання споживачам інформації про споживчі якості відповідних продуктів у доступній формі задля попередження введення їх в оману», — зазначив голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду.

Встановлені норми відповідатимуть європейським. Зокрема, посилюється простежуваність на всіх етапах виробництва продуктів.

Крім того, позитивні зміни очікуються і для підприємців у разі ухвалення законопроєкту.

«Ми вдосконалюємо законодавство, аби спростити умови для ведення бізнесу та розширити доступ до ринків країн ЄС. Цифровізуємо адміністративні процеси та спрощуємо умови роботи для малих виробників. Ми хочемо допомогти бізнесу, який тримає економіку України», — підкреслив Олександр Гайду.

https://agroportal.ua





Схожі новини
  • Верховна Рада ухвалила за основу законопроект щодо вдосконалення державного регулювання продовольчої безпеки та розвитку тваринництва
  • В Україні створять єдиний контролюючий орган в сфері безпечності харчових продуктів
  • Схвалено законопроект про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів у І читанні
  • 13 вересня відбудеться підсумкова конференція Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» – презентація результатів та досягнень
  • 7 червня – Всесвітній день безпечності харчових продуктів

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.