Аграрний тиждень. Україна
» » Фрахтові ставки на каботажні судна з дунайських портів припинили падіння
» » Фрахтові ставки на каботажні судна з дунайських портів припинили падіння

Фрахтові ставки на каботажні судна з дунайських портів припинили падіння






Ставки фрахту на перевезення зерна каботажними суднами (Coaster vessels) з загрузкою 6 000 тонн з портів Рені та Ізмаїл зупинили падіння, яке спостерігалося протягом місяця.

Про це повідомляє компанія Atria Brokers.

Станом на 22 липня 2023 р. фрахт у напрямку Мармари становить 27-28 USD/т проти 25 USD/т минулого тижня, що все ж суттєво поступається рівню цін місяць тому (40 USD/т). На поточному тижні також спостерігається деяке зростання ставок у напрямках східного Середземномор’я та східного узбережжя Італії. Фрахтові ставки на коастери до східного Середземномор’я становлять 37-39 USD/т проти 37 USD/т тижнем раніше, до східного узбережжя Італії – 44-46 USD/т проти 44 USD/т.

Підтримку ставкам надає поступове наближення нового сезону та очікуване зростання попиту на фрахт.

Також спостерігалось підвищення ставок фрахту на перевезення кукурудзи баржами з дунайських портів на Констанцу. Ставки зросли на 3 USD/т до 27 USD/т.

Щодо ставок фрахту на перевезення 6000 т. гранульованого шроту соняшника каботажними суднами на Мармару, то вони зросли на 5 USD/т до 40 USD/т. Аналогічним було й зростання ставок для негранульованого шроту соняшника, які досягли 42 USD/т.






Схожі новини
  • Ставки фрахту в Азово-Чорноморському регіоні продовжують падати
  • Ставки фрахту для Азовського та Чорного моря знижуються, проте затримка інспекцій росіянами збільшує збитки українських експортерів
  • УЗ збільшила розрахункову швидкість перевезення зерновозів у напрямку портів
  • Страховку мають всі судна, що перевозять українське продовольство — Сольський
  • Тарифи на автомобільні перевезення зернових продовжують падати

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.