Аграрний тиждень. Україна
» » Тимчасовий коридор: у Мінагро розповіли про головні завдання після виходу першого судна
» » Тимчасовий коридор: у Мінагро розповіли про головні завдання після виходу першого судна

Тимчасовий коридор: у Мінагро розповіли про головні завдання після виходу першого судна






Найголовнішим завданням України після виходу з портів Великої Одеси першого після припинення дії “зернової ініціативи” судна стане гарантування безпеки суден та екіпажів, а також експорт української агропродукції.

Про це в ефірі телемарафону заявив перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький.

“Нам важливо в цій ситуації гарантувати питання безпеки для суден та їхніх екіпажів. Дійсно, наші військові проклали маршрут і дозволили вихід суден, які були заблоковані раніше і які не потрапляють у зернову ініціативу.

Надалі буде проведено чіткий аналіз, як відбуватиметься цей процес і відповідно наступні кроки”, – розповів Висоцький.

Він додав, що у держбюджеті України на поточний рік передбачено 20 млрд грн для страхування суден, які будуть готові експортувати сільгосппродукцію з чорноморських портів України.

“Крок за кроком Україна робить усе можливе в рамках своїх ресурсів для того, щоб забезпечити експорт Чорним морем української сільгосппродукції”, – прокоментував заступник міністра вихід першого після припинення дії “зернового коридору” судна.

https://www.epravda.com.ua





Схожі новини
  • «Зернова ініціатива»: за тиждень 18 суден експортували 664 тисячі тонн продовольства з портів Великої Одеси. Це на третину менше обсягів експорту за позаминулий тиждень.
  • За вихідні з портів Великої Одеси вийшли 6 суден
  • «Зернова ініціатива»: за 2 дні з Одеси вийшло 5 суден для Африки та Азії
  • «Зерновий коридор»: електронна черга дозволила оптимізувати та зробити прозорим планування заходу та виходу суден в/із портів Великої Одеси, але вона не вирішує проблеми інспекції суден в Босфорі - АМПУ
  • Тарас Висоцький: експорт українського зерна через морські порти, кожне зі суден здатне вмістити від 10 до 60 тис. тонн

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.