Аграрний тиждень. Україна
» » УЗА обговорила з СОТ торгівлю зерном з України
» » УЗА обговорила з СОТ торгівлю зерном з України

УЗА обговорила з СОТ торгівлю зерном з України






Вчора, 17 серпня 2023 року Президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов зустрівся з директором Світової організації торгівлі мадам Нгозі Оконджо-Івеалу, яка відвідала столицю України.

Зокрема, пан Горбачьов подякував мадам Нгозі за підтримку в подоланні торгових бар’єрів в експорті українського зерна та за допомогу в подоланні викликів, що генерує росія, провокуючи світову продовольчу кризу.

Також, Президент УЗА проінформував мадам Нгозі, що Україна планує зібрати майже 77 млн т зернових та олійних культур, а потенційний експорт може скласти близько 48 млн т зернових та олійних культур та близько 10 млн продуктів переробки. Крім того, він наголосив на важливості відновлення роботи чорноморських портів України та вдосконаленні альтернативних шляхів.

В свою чергу Нгозі Оконджо-Івеала висловила свою підтримку Україні і наголосила на важливості розблокування Чорноморського зернового коридору та розширенні експортних шляхів для української сільськогосподарської продукції. Вона також подякувала УЗА за вклад, який роблять вітчизняні виробники та експортери зерна для підтримки глобальної продовольчої безпеки.

 





Схожі новини
  • Україна розраховує на підтримку СОТ у відновленні українського аграрного експорту
  • УЗА представила на засіданні FAO бачення відновлення зернового виробництва та експорту зерна з України
  • ПИТАННЯ РОЗБЛОКУВАННЯ УКРАЇНСЬКИХ ПОРТІВ БУДЕ НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ СВІТОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ТОРГІВЛІ
  • Міжнародні організації та партнери запевнили, що працюватимуть на деблокаду українських портів 
  • Тарас Качка окреслив пріоритети подальшої роботи України у рамках СОТ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.