Аграрний тиждень. Україна
» » Деркач: Через блокаду польських перевізників потік вантажівок через кордон скоротився у 2-3 рази
» » Деркач: Через блокаду польських перевізників потік вантажівок через кордон скоротився у 2-3 рази

Деркач: Через блокаду польських перевізників потік вантажівок через кордон скоротився у 2-3 рази


Деркач: Через блокаду польських перевізників потік вантажівок через кордон скоротився у 2-3 рази

На цьому в інтерв’ю Укрінформу наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

«Залежно від пункту пропуску, у ці дні у два-три рази менше (кількість вантажних автомобілів. – ред.), ніж звичайно. Так, за 6 листопада, а страйк почався десь о 13:30, через ПП «Рава-Руська – Гребенне» проїхало 261 вантажівка, через «Ягодин – Дорогуськ» – 252, через «Краківець – Корчова» – 176. Вже 7 листопада, з 0:00 до 16:00, через «Краківець – Корчова» проїхало 265 машин, «Рава-Руська – Гребенне» – 203, «Ягодин – Дорогуськ» – 33», - повідомив заступник міністра.

Напередодні страйку, 5 листопада, через ці три пункти загалом виїхало 936 вантажівок.

За підрахунками Мінінфраструктури, за кожен день блокади пунктів пропуску Україна «втрачає» до 1 000 фур, які б могли виконувати комерційні рейси до Європи.

«До 6 листопада, наприклад, ПП «Ягодин – Дорогуськ» в середньому пропускав 1 430 транспортних засобів в обидва боки за добу. Плюс-мінус по 200-300 пропускали Рава-Руська і Краківець. Загалом ми втрачаємо в день десь до 800-1000 транспортних засобів, які могли б курсувати між Україною та Європою», - зазначив Деркач.

Як повідомлялося, станом на вечір 7 листопада повністю заблокований проїзд вантажного автотранспорту на ПП «Ягодин – Дорогуськ» та «Рава-Руська – Гребенне». Через «Краківець - Корчова» можливий лише виїзд з України. На всіх трьох пунктах пропускають гуманітарні вантажі та пасажирський транспорт.

ІЦ УАК за матеріалами Укрінформ

agroconf.org





Схожі новини
  • Блокування польськими перевізниками кордону ставить під загрозу «коридори солідарності» - позиція посла України у Польщі та Мінінфраструктури України
  • Польські перевізники перенесли початок блокади кордону з Україною на 6 листопада - Укрінформ
  • Рух вантажівок через пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ" ускладнено
  • У черзі на кордоні України й Польщі вже менше тисячі вантажівок - посол
  • До уваги експортерів щодо перетину пунктів пропуску для вантажів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.