Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Нові бар'єри експорту вітчизняної продукції свинарства
АТУ»Новини»Нові бар'єри експорту вітчизняної продукції свинарства

    Нові бар'єри експорту вітчизняної продукції свинарства


    Хоча зовнішня торгівля свининою та продукцією з неї наразі не може похизуватися значними здобутками, окремі компанії експортери продовжують роботу над розширенням географії експорту. Утім, не без перепон, в тому числі — внутрішніх, констатують в Асоціації «Свинарі України».

    Експорт свининою та продукцією з неї протягом останніх років переживає непрості часи. Так, обмеженість зовнішніх каналів збуту до повномасштабного вторгнення, логістичні труднощі та складнощі із відкриттям нових ринків у період війни значною мірою ускладнюють розвиток зовнішньої торгівлі м’ясом та продуктами зі свинини. Крім цього, періодично з’являються технічні бар’єри внутрішнього характеру, що негативно впливають на готовність вітчизняних операторів розвивати експорт.

    «Нещодавно ухвалений перелік сільськогосподарської продукції, яка має обмежений строк зберігання, затверджений Постановою КМУ № 1239 від не включає низку стратегічно важливих для диверсифікації експорту товарних позицій», — зазначають в Асоціації «Свинарі України. «Так, продукція м’ясопереробки, що не увійшла до цього переліку, не має пріоритету при перетині кордону, тож продукція з обмеженим терміном придатності може очікувати у загальній черзі понад тиждень, а подекуди і до трьох. У таких умовах оператори змушені йти на вищі логістичні витрати та підвищені ризики зовнішньоекономічних операцій, що змушує замислитися про доцільність такого роду діяльності», — зауважують в АСУ.

    З огляду на такі обставини та наявні перспективи розвитку експорту свининою та продукцією з неї, Асоціація «Свинарі України» звернулася до профільного Міністерства з проханням розширити перелік продукції з обмеженим терміном зберігання, що має право розглядатися в пріоритетній черзі при перетині кордону та включити до нього морожену свинину, свинячі субпродукти і жир, а також ковбасні вироби та м’ясні консерви.

    «Відкриття зовнішніх ринків для продукції м’ясопереробної галузі, зокрема із свинини, — процес тривалий і непростий. І оператори ринку, і органи влади докладають необхідних зусиль, аби зробити його оперативнішим та органічнішим. А це означає зокрема і необхідність позбутися внутрішніх технічних перепон на цьому шляху», — коментують в Асоціації «Свинарі України».



    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • АСУ докладає зусилля для розблокування експорту м'ясної продукції
  • У 2020-му експорт свинини зріс більш ніж на 30%
  • Що не так із зовнішньою торгівлею свининою?
  • ​Експорт свинини у першому півріччі зріс на 61%
  • Експорт свинини: закриті ринки через АЧС і наслідки — АСУ

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Нові бар'єри експорту вітчизняної продукції свинарства

06 грудень, Розділ Новини, переглядів 620

Хоча зовнішня торгівля свининою та продукцією з неї наразі не може похизуватися значними здобутками, окремі компанії експортери продовжують роботу над розширенням географії експорту. Утім, не без перепон, в тому числі — внутрішніх, констатують в Асоціації «Свинарі України».

Експорт свининою та продукцією з неї протягом останніх років переживає непрості часи. Так, обмеженість зовнішніх каналів збуту до повномасштабного вторгнення, логістичні труднощі та складнощі із відкриттям нових ринків у період війни значною мірою ускладнюють розвиток зовнішньої торгівлі м’ясом та продуктами зі свинини. Крім цього, періодично з’являються технічні бар’єри внутрішнього характеру, що негативно впливають на готовність вітчизняних операторів розвивати експорт.

«Нещодавно ухвалений перелік сільськогосподарської продукції, яка має обмежений строк зберігання, затверджений Постановою КМУ № 1239 від не включає низку стратегічно важливих для диверсифікації експорту товарних позицій», — зазначають в Асоціації «Свинарі України. «Так, продукція м’ясопереробки, що не увійшла до цього переліку, не має пріоритету при перетині кордону, тож продукція з обмеженим терміном придатності може очікувати у загальній черзі понад тиждень, а подекуди і до трьох. У таких умовах оператори змушені йти на вищі логістичні витрати та підвищені ризики зовнішньоекономічних операцій, що змушує замислитися про доцільність такого роду діяльності», — зауважують в АСУ.

З огляду на такі обставини та наявні перспективи розвитку експорту свининою та продукцією з неї, Асоціація «Свинарі України» звернулася до профільного Міністерства з проханням розширити перелік продукції з обмеженим терміном зберігання, що має право розглядатися в пріоритетній черзі при перетині кордону та включити до нього морожену свинину, свинячі субпродукти і жир, а також ковбасні вироби та м’ясні консерви.

«Відкриття зовнішніх ринків для продукції м’ясопереробної галузі, зокрема із свинини, — процес тривалий і непростий. І оператори ринку, і органи влади докладають необхідних зусиль, аби зробити його оперативнішим та органічнішим. А це означає зокрема і необхідність позбутися внутрішніх технічних перепон на цьому шляху», — коментують в Асоціації «Свинарі України».



Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • АСУ докладає зусилля для розблокування експорту м'ясної продукції
  • У 2020-му експорт свинини зріс більш ніж на 30%
  • Що не так із зовнішньою торгівлею свининою?
  • ​Експорт свинини у першому півріччі зріс на 61%
  • Експорт свинини: закриті ринки через АЧС і наслідки — АСУ

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.