Склади українських виробників сиру залишаються досить скромними. У такій ситуації вони намагаються утримувати високими обсяги виробництва і це призводить до зростання закупівельної ціни молока-сировини.
У таких умовах собівартість виробництва суттєво збільшується, тому сировари з початку осені фактично щомісяця збільшують ціни на 5%. Можливо, така практика і спрацювала б, якби не існували можливості імпорту, але ні, імпорт точно буде зростати, і тоді заводам вже не потрібна буде “зайва” сировина, навіть якщо вона подешевшає.
Зараз стрімкого зростання імпорту не спостерігається лише через блокування польського кордону. Як тільки ця проблема вирішиться, в Україну зразу ж завезуть досить великі обсяги польського (і не тільки) сиру.
Виробництво сиру в останні місяці вище, ніж у довоєнному 2021 році, і це пояснюється лише тим, що імпорт поки що менший. Не виключено, що наступного року сироварам доведеться досить суттєво скорочувати випуск своєї продукції.
ІЦ УАК за матеріалами Інфагро
agroconf.org
Использование специальной техники для сельскохозяйственных задач позволяет повысить качество и сохранность сухих
Докладніше