Аграрний тиждень. Україна
» » Франція передала Україні лоцманський катер для підтримки судоходства на Дунаї
» » Франція передала Україні лоцманський катер для підтримки судоходства на Дунаї

Франція передала Україні лоцманський катер для підтримки судоходства на Дунаї


Франція передала Україні лоцманський катер для підтримки судоходства на Дунаї

PILOTINE XIV передано в Ренійську філію ДП «АМПУ» у рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністром екологічної трансформації та консолідації територій Французької Республіки. Борт буде курсувати на Дунаї.

Наразі, на українській ділянці Дунаю працює 8 лоцманських катерів. Отриманий від французької сторони катер допоможе збільшити оборотність флоту та зменшить час простою причалів і суден.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та ДП Адміністрація морських портів України висловлює подяку Франсуа Тантур’є (Головне управління інфраструктури, транспорту та мобільності), президентові Лоцманів Дюнкерка Антуану Ле Дийсту, представнику Генерального директорату мобільності та транспорту Європейської Комісії Алану Барону, Генеральному директору Секретаріату Дунайської комісії Манфреду Зайтцу.

Нагадаємо, Британія та Норвегія запускають морську коаліцію для України. Британія передасть також два військові кораблі для розмінування.

А перед цим українська аграрна спільнота звернулася з відкритими зверненнями до Британії та Франції щодо забезпечення захисту зернового коридору.

ІЦ УАК за матеріалами Мінінфраструктури

agroconf.org





Схожі новини
  • Україна та Азербайджан домовились про дозволи на перевезення на наступний рік
  • На українській ділянці Дунаю будують понад 12 терміналів
  • Олександр Кубраков розповів про інвестиції у дунайські порти та збільшення пропускної спроможності прикордонних переходів з Молдовою
  • Україна – Єврокомісія – Румунія: розвиток судноплавства на Дунаї – спільне завдання задля вдосконалення експортних потужностей Дунайських портів
  • Олександра Кубракова призначено Віце-прем’єр-міністром з відновлення України — Міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.