Аграрний тиждень. Україна
» » Польські фермери оголосили черговий страйк з блокуванням кордону з Україною
» » Польські фермери оголосили черговий страйк з блокуванням кордону з Україною

Польські фермери оголосили черговий страйк з блокуванням кордону з Україною


Польські фермери оголосили черговий страйк з блокуванням кордону з Україною

Польські фермери оголосили загальнонаціональний страйк із блокадою доріг і прикордонних пунктів пропуску. Страйк розпочнеться за тиждень, 9 лютого.

Про це пише місцеве видання RMF FM із посиланням на профспілку фермерів «Солідарність».

«Наше терпіння закінчилося. Позиція Брюсселя в останній день січня 2024 року неприйнятна для всієї нашої аграрної спільноти. Крім того, пасивність польської влади та декларації про співпрацю з Європейською комісією та заяви про дотримання всіх рішень Європейської комісії щодо імпорту сільськогосподарської продукції та продуктів харчування з України не залишають нам іншого вибору, окрім як оголосити загальний страйк», – йдеться у заяві.

О 10-й ранку 9 лютого фермери збираються заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною. Як довго триватиме блокада – невідомо.

Крім того, у деяких воєводствах Польщі розпочнуться тимчасові блокади доріг. Вони продовжаться з 9 лютого до 10 березня.

Нагадаємо, 31 січня Європейська комісія запропонувала продовжити термін дії призупинення експортного мита для українських товарів. Одночасно запропоновано також захисний механізм «екстреного гальмування» для трьох видів продукції з України.

У січні Міністерство інфраструктури Польщі підписало угоду із перевізниками, які блокували пункти пропуску на кордоні з Україною – протест домовилися призупинити до 1 березня.

ІЦ УАК за матеріалами Слово і Діло

agroconf.org





Схожі новини
  • Розширення імпорту з України: польські фермери виходять на масштабний протест
  • Микола Сольський роз'яснив через що зараз страйкують польські фермери, які оголосили велику акцію протесту по всій Польщі
  • Старанно відпрацьовують рублі: "перевізники" хочуть відновити блокаду в Медиці. Місцева влада заборонила
  • Польські перевізники перенесли початок блокади кордону з Україною на 6 листопада - Укрінформ
  • Мінвідновлення ініціювало зустріч із Польщею та Єврокомісією щодо виконання меморандумів по роботі пунктів пропуску

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.