Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Українці надають перевагу свинині та курятині
АТУ»Новини»Українці надають перевагу свинині та курятині

    Українці надають перевагу свинині та курятині


    Українці надають перевагу свинині та курятині

    В Україні збільшується поголів’я свиней і птиці в усіх категоріях господарств. У порівнянні з минулим роком кількість свиней зросла на 3%, а птиці – на 2,2%. Про це повідомила начальник Управління тваринництва та племінної справи Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Олена Дадус під час конференції м’ясної галузі України «MeatForum».

    Вона відзначила, що поголів'я свиней і птиці більше зростає на сільськогосподарських підприємствах.

    “Вітчизняні виробники тваринницької продукції практично повністю забезпечують внутрішній ринок продовольства та його переробну складову. Торік споживання м’яса в Україні на 1 особу склало 54,7 кг, при мінімальній нормі 52 кг. Прогноз споживання на 2024 рік складає 53,9 кг. Це за рахунок зменшення споживання яловичини. Проте, відбудеться зростання попиту населення на свинину та мʼясо птиці – як найбільш доступних видів м’яса”, - відзначила Олена Дадус.

    За її словами, торік виробництво м’яса птиці зросло на 5,8% у порівнянні з минулим роком. Саме цей сегмент забезпечує й експортний попит на українську продукцію. Виробництво свинини і яловичини дещо зменшилось, а його темп значно уповільнився.

    Слід зазначити, що за рахунок нарощування власного виробництва м’яса загальний обсяг імпорту м’яса зменшився і при цьому, спостерігається збільшення його експорту.

    Найчастіше українську м’ясну продукцію купували Нідерланди, Саудівська Аравія, Словаччина, Китай, Азербайджан, Велика Британія, Грузія.

    Україна ж здебільшого імпортувала м’ясну продукцію з Польщі, Іспанії, Франції, Нідерландів, Данії, Угорщини, Канади.

    Читайте також: Маємо не займатись суперечкою з Польщею про малину і соки, а думати більш глобально: як ми будемо жити спільно з ЄС наступні 10 років, - ген. директор УАК.

    ІЦ УАК за матеріалами Мінагрополітики

    agroconf.org





    Схожі новини
  • В Україні зросло поголів’я корів на 1,3%, свиней – на 2,7% та птиці – на 8,7%
  • Мінагрополітики: На 2 млн збільшилося поголів’я птиці
  • Херсонська ОДА: Виробництво тваринницької продукції зросло на 4,5%
  • Українці почали їсти більше м’яса птиці та яловичини і менше свинини, - Мінагро
  • У 2012 році реалізація худоби та птиці у живій вазі зросла на 2,2%

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Українці надають перевагу свинині та курятині

05 квітень, Розділ Новини, переглядів 801

Українці надають перевагу свинині та курятині

В Україні збільшується поголів’я свиней і птиці в усіх категоріях господарств. У порівнянні з минулим роком кількість свиней зросла на 3%, а птиці – на 2,2%. Про це повідомила начальник Управління тваринництва та племінної справи Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Олена Дадус під час конференції м’ясної галузі України «MeatForum».

Вона відзначила, що поголів'я свиней і птиці більше зростає на сільськогосподарських підприємствах.

“Вітчизняні виробники тваринницької продукції практично повністю забезпечують внутрішній ринок продовольства та його переробну складову. Торік споживання м’яса в Україні на 1 особу склало 54,7 кг, при мінімальній нормі 52 кг. Прогноз споживання на 2024 рік складає 53,9 кг. Це за рахунок зменшення споживання яловичини. Проте, відбудеться зростання попиту населення на свинину та мʼясо птиці – як найбільш доступних видів м’яса”, - відзначила Олена Дадус.

За її словами, торік виробництво м’яса птиці зросло на 5,8% у порівнянні з минулим роком. Саме цей сегмент забезпечує й експортний попит на українську продукцію. Виробництво свинини і яловичини дещо зменшилось, а його темп значно уповільнився.

Слід зазначити, що за рахунок нарощування власного виробництва м’яса загальний обсяг імпорту м’яса зменшився і при цьому, спостерігається збільшення його експорту.

Найчастіше українську м’ясну продукцію купували Нідерланди, Саудівська Аравія, Словаччина, Китай, Азербайджан, Велика Британія, Грузія.

Україна ж здебільшого імпортувала м’ясну продукцію з Польщі, Іспанії, Франції, Нідерландів, Данії, Угорщини, Канади.

Читайте також: Маємо не займатись суперечкою з Польщею про малину і соки, а думати більш глобально: як ми будемо жити спільно з ЄС наступні 10 років, - ген. директор УАК.

ІЦ УАК за матеріалами Мінагрополітики

agroconf.org





Схожі новини
  • В Україні зросло поголів’я корів на 1,3%, свиней – на 2,7% та птиці – на 8,7%
  • Мінагрополітики: На 2 млн збільшилося поголів’я птиці
  • Херсонська ОДА: Виробництво тваринницької продукції зросло на 4,5%
  • Українці почали їсти більше м’яса птиці та яловичини і менше свинини, - Мінагро
  • У 2012 році реалізація худоби та птиці у живій вазі зросла на 2,2%

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.