Аграрний тиждень. Україна
» » Українці почали їсти більше м’яса птиці та яловичини і менше свинини, - Мінагро
» » Українці почали їсти більше м’яса птиці та яловичини і менше свинини, - Мінагро

    Українці почали їсти більше м’яса птиці та яловичини і менше свинини, - Мінагро


    Українці почали їсти більше м’яса птиці та яловичини і менше свинини, - Мінагро

    Цього року українці почали більше споживати м’яса птиці та яловичини, ніж торік. Так, цього року українці споживали в середньому по 27 кг птиці та 7,4 кг яловичини на одну особу. Минулого року ці показники були 26,2 кг і 7 кг відповідно.

    При цьому споживання свинини зменшилось: у 2023 році українці споживали 19,8 кг свинини на рік, тоді як у 2022 році – 20,3 кг.

    Відповідно до споживання збільшилося і виробництво: м’яса птиці вироблено більше на 32 тис. тонн – до 1 млн 285 тис. тонн, яловичини на 4 тис. тонн - до 272 тис. тонн. Нарощування власного виробництва дозволило зменшити кількість імпорту обох видів мʼяса на 19 тис. тонн. М’яса птиці було імпортовано на 17 тис. т менше — 61 тис. т, а яловичини на 2 тис. т менше – 5 тис. т. Знизився також й імпорт свинини з 74 тис. т до 41 тис. т.

    Загалом споживання свинини, яловичини та м’яса птиці зросло з 54,1 кг у 2022 році до 54,7 кг у 2023. Імпорт всіх трьох видів м’яса знизився на 52 тис. тонн - до 108 тис. тонн.

    ІЦ УАК за матеріалами Мінагрополітики

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Українці їдять замало свинини
  • У 2017 році збільшилося виробництво лише одного виду м’яса
  • Поголів’я ВРХ скоротилося на 1,5%
  • Експорт м’яса птиці в минулому році зріс на 80%
  • Виробництво м'яса птиці в Україні за 4 місяці зросло на 7%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Українці почали їсти більше м’яса птиці та яловичини і менше свинини, - Мінагро


Українці почали їсти більше м’яса птиці та яловичини і менше свинини, - Мінагро

Цього року українці почали більше споживати м’яса птиці та яловичини, ніж торік. Так, цього року українці споживали в середньому по 27 кг птиці та 7,4 кг яловичини на одну особу. Минулого року ці показники були 26,2 кг і 7 кг відповідно.

При цьому споживання свинини зменшилось: у 2023 році українці споживали 19,8 кг свинини на рік, тоді як у 2022 році – 20,3 кг.

Відповідно до споживання збільшилося і виробництво: м’яса птиці вироблено більше на 32 тис. тонн – до 1 млн 285 тис. тонн, яловичини на 4 тис. тонн - до 272 тис. тонн. Нарощування власного виробництва дозволило зменшити кількість імпорту обох видів мʼяса на 19 тис. тонн. М’яса птиці було імпортовано на 17 тис. т менше — 61 тис. т, а яловичини на 2 тис. т менше – 5 тис. т. Знизився також й імпорт свинини з 74 тис. т до 41 тис. т.

Загалом споживання свинини, яловичини та м’яса птиці зросло з 54,1 кг у 2022 році до 54,7 кг у 2023. Імпорт всіх трьох видів м’яса знизився на 52 тис. тонн - до 108 тис. тонн.

ІЦ УАК за матеріалами Мінагрополітики

agroconf.org





Схожі новини
  • Українці їдять замало свинини
  • У 2017 році збільшилося виробництво лише одного виду м’яса
  • Поголів’я ВРХ скоротилося на 1,5%
  • Експорт м’яса птиці в минулому році зріс на 80%
  • Виробництво м'яса птиці в Україні за 4 місяці зросло на 7%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.