Цього року українці почали більше споживати м’яса птиці та яловичини, ніж торік. Так, цього року українці споживали в середньому по 27 кг птиці та 7,4 кг яловичини на одну особу. Минулого року ці показники були 26,2 кг і 7 кг відповідно.
При цьому споживання свинини зменшилось: у 2023 році українці споживали 19,8 кг свинини на рік, тоді як у 2022 році – 20,3 кг.
Відповідно до споживання збільшилося і виробництво: м’яса птиці вироблено більше на 32 тис. тонн – до 1 млн 285 тис. тонн, яловичини на 4 тис. тонн - до 272 тис. тонн. Нарощування власного виробництва дозволило зменшити кількість імпорту обох видів мʼяса на 19 тис. тонн. М’яса птиці було імпортовано на 17 тис. т менше — 61 тис. т, а яловичини на 2 тис. т менше – 5 тис. т. Знизився також й імпорт свинини з 74 тис. т до 41 тис. т.
Загалом споживання свинини, яловичини та м’яса птиці зросло з 54,1 кг у 2022 році до 54,7 кг у 2023. Імпорт всіх трьох видів м’яса знизився на 52 тис. тонн - до 108 тис. тонн.
ІЦ УАК за матеріалами Мінагрополітики
agroconf.org