Аграрний тиждень. Україна
» » Ігор Віштак: Україна зменшує імпорт свинини
» » Ігор Віштак: Україна зменшує імпорт свинини

    Ігор Віштак: Україна зменшує імпорт свинини


    Ігор Віштак: Україна зменшує імпорт свинини

    Галузь свинарства в Україні активно розвивається. Зокрема, на сьогодні у всіх категоріях господарств поголів’я свиней складає понад 5 млн тварин. З них понад 66 % вирощується на агропідприємствах.

    Про це повідомив директор Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігор Віштак на прес-конференції «Розвиток м'ясної галузі в умовах війни, відкриття експорту свинини, збереження рентабельності в ланцюзі «Зерно. Свині. М'ясо».

    Він зазначив, що зростання внутрішнього виробництва свинини дозволяє зменшувати обсяги ввезення цього м'яса з-за кордону. Зокрема, у 2023 році українці спожили 2 млн 300 тис. тонн мʼяса, в тому числі 688 тис. тонн свинини. Загалом минулого року було імпортованого лише 2 % м'яса.

    «Цього року частка імпорту свинини скоротиться. Внутрішнє виробництво м’яса зростає. Поголів’я свиней можливо збільшити за короткий час. Оскільки ціни на корм в Україні нижче світових, а вартість м'яса на міжнародних ринках зростає, це створює умови для розвитку і збільшення внутрішнього виробництва», - зазначив Ігор Віштак.

    Він також додав, що за таких умов галузь свинарства має перспективи для нарощування експортного потенціалу.

    Ігор Віштак також зазначив, що Мінагрополітики розробляє Концепцію Державної цільової економічної програми розвитку тваринництва на період до 2033 року. Вона передбачає заходи державної підтримки, безпечності і добробуту тварин, страхування свинарства від АЧС, а також освоєння нових ринків, поводження із відходами, розвиток біоетанолу. Наразі проект програми оприлюднений для громадського обговорення.

    ІЦ УАК за матеріалами Мінагрополітики

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Українці почали їсти більше м’яса птиці та яловичини і менше свинини, - Мінагро
  • Чому зростають обсяги імпорту свинини в Україну?
  • Виробництво замороженої свинини в Україні скоротилось на 26,5%
  • Україна зменшила імпорт свинини на 5,5%
  • Скорочення імпорту свинини на 50% дозволить збільшити поголів’я свиней на 11% до 8,350 тис. голів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Ігор Віштак: Україна зменшує імпорт свинини


Ігор Віштак: Україна зменшує імпорт свинини

Галузь свинарства в Україні активно розвивається. Зокрема, на сьогодні у всіх категоріях господарств поголів’я свиней складає понад 5 млн тварин. З них понад 66 % вирощується на агропідприємствах.

Про це повідомив директор Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігор Віштак на прес-конференції «Розвиток м'ясної галузі в умовах війни, відкриття експорту свинини, збереження рентабельності в ланцюзі «Зерно. Свині. М'ясо».

Він зазначив, що зростання внутрішнього виробництва свинини дозволяє зменшувати обсяги ввезення цього м'яса з-за кордону. Зокрема, у 2023 році українці спожили 2 млн 300 тис. тонн мʼяса, в тому числі 688 тис. тонн свинини. Загалом минулого року було імпортованого лише 2 % м'яса.

«Цього року частка імпорту свинини скоротиться. Внутрішнє виробництво м’яса зростає. Поголів’я свиней можливо збільшити за короткий час. Оскільки ціни на корм в Україні нижче світових, а вартість м'яса на міжнародних ринках зростає, це створює умови для розвитку і збільшення внутрішнього виробництва», - зазначив Ігор Віштак.

Він також додав, що за таких умов галузь свинарства має перспективи для нарощування експортного потенціалу.

Ігор Віштак також зазначив, що Мінагрополітики розробляє Концепцію Державної цільової економічної програми розвитку тваринництва на період до 2033 року. Вона передбачає заходи державної підтримки, безпечності і добробуту тварин, страхування свинарства від АЧС, а також освоєння нових ринків, поводження із відходами, розвиток біоетанолу. Наразі проект програми оприлюднений для громадського обговорення.

ІЦ УАК за матеріалами Мінагрополітики

agroconf.org





Схожі новини
  • Українці почали їсти більше м’яса птиці та яловичини і менше свинини, - Мінагро
  • Чому зростають обсяги імпорту свинини в Україну?
  • Виробництво замороженої свинини в Україні скоротилось на 26,5%
  • Україна зменшила імпорт свинини на 5,5%
  • Скорочення імпорту свинини на 50% дозволить збільшити поголів’я свиней на 11% до 8,350 тис. голів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.