Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні покращується якість молока, яке надходить на переробку і збільшується експорт молочної продукції
» » В Україні покращується якість молока, яке надходить на переробку і збільшується експорт молочної продукції

    В Україні покращується якість молока, яке надходить на переробку і збільшується експорт молочної продукції


    В Україні покращується якість молока, яке надходить на переробку і збільшується експорт молочної продукції

    Україна збільшує обсяги експорту молочної продукції, зокрема і до країн Європейського Союзу.

    Про це розповіла начальниця управління тваринництва та племінної справи Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства Олена Дадус під час конференції Milky Forum 2024.

    Вона наголосила, що українська молочна галузь адаптується та розвивається, вдосконалюється нормативно-правова база відповідно до європейських стандартів і це позитивно сприймається учасниками ринку. Адже середні та малі виробники розуміють як важливо сьогодні співпрацювати по всьому ланцюжку виробництва: від сировини разом з переробкою до готового продукту.

    Зараз понад 90% молока, що надходить на переробку, виробляють сільськогосподарські підприємства. При цьому якість і частка молока класу «екстра» також зросла, і складає більше 40 % від переробленого молока.

    «Цьому сприяло й те, що з'явились можливості збільшення експорту молочної продукції, зокрема до країн Європейського Союзу. Українські підприємства - експортери мають відповідати критеріям щодо якості готової продукції та сировини. Саме тому актуальним є питання адаптації українського законодавства в молочній галузі до вимог ЄС», – наголосила Олена Дадус.

    Довідково: Станом на 28.05.2024 дозволи на експорт молочної продукції з України до Європейського Союзу мають 58 компаній, які виготовляють сире молоко, морозиво, молочні продукти, молозиво та продукти на основі молозива. До країн ЄС Україна з початку року експортувала 30% від загального експорту молочних продуктів.

    Читайте також: Молочний сектор – найбільш підготовлений до євроінтеграції.

    ІЦ УАК за матеріалами Мінагрополітики

    agroconf.org





    Схожі новини
  • 199 кг молочної продукції для кожного українця - прогноз молочної галузі на поточний рік
  • Частка екстра гатунку за п’ять років зросла на 12,4%
  • В Україні кількість якісного молока збільшується попри скорочення поголів’я корів
  • Якість молока зданого на переробку покращується
  • Якість виробництва

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В Україні покращується якість молока, яке надходить на переробку і збільшується експорт молочної продукції


В Україні покращується якість молока, яке надходить на переробку і збільшується експорт молочної продукції

Україна збільшує обсяги експорту молочної продукції, зокрема і до країн Європейського Союзу.

Про це розповіла начальниця управління тваринництва та племінної справи Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства Олена Дадус під час конференції Milky Forum 2024.

Вона наголосила, що українська молочна галузь адаптується та розвивається, вдосконалюється нормативно-правова база відповідно до європейських стандартів і це позитивно сприймається учасниками ринку. Адже середні та малі виробники розуміють як важливо сьогодні співпрацювати по всьому ланцюжку виробництва: від сировини разом з переробкою до готового продукту.

Зараз понад 90% молока, що надходить на переробку, виробляють сільськогосподарські підприємства. При цьому якість і частка молока класу «екстра» також зросла, і складає більше 40 % від переробленого молока.

«Цьому сприяло й те, що з'явились можливості збільшення експорту молочної продукції, зокрема до країн Європейського Союзу. Українські підприємства - експортери мають відповідати критеріям щодо якості готової продукції та сировини. Саме тому актуальним є питання адаптації українського законодавства в молочній галузі до вимог ЄС», – наголосила Олена Дадус.

Довідково: Станом на 28.05.2024 дозволи на експорт молочної продукції з України до Європейського Союзу мають 58 компаній, які виготовляють сире молоко, морозиво, молочні продукти, молозиво та продукти на основі молозива. До країн ЄС Україна з початку року експортувала 30% від загального експорту молочних продуктів.

Читайте також: Молочний сектор – найбільш підготовлений до євроінтеграції.

ІЦ УАК за матеріалами Мінагрополітики

agroconf.org





Схожі новини
  • 199 кг молочної продукції для кожного українця - прогноз молочної галузі на поточний рік
  • Частка екстра гатунку за п’ять років зросла на 12,4%
  • В Україні кількість якісного молока збільшується попри скорочення поголів’я корів
  • Якість молока зданого на переробку покращується
  • Якість виробництва

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.