Аграрний тиждень. Україна
» » Оновлено гігієнічні вимоги до агропродовольчих ринків
» » Оновлено гігієнічні вимоги до агропродовольчих ринків

    Оновлено гігієнічні вимоги до агропродовольчих ринків


    Оновлено гігієнічні вимоги до агропродовольчих ринків

    Держпродспоживслужба інформує, що в жовтні починають діяти нові гігієнічні вимоги до агропродовольчих ринків, затверджені наказом Мінагрополітики від 19.04.2024 № 1279.

    Зазначені вимоги поширюються на агропродовольчі ринки, оптові ринки сільськогосподарської продукції та ринкові комплекси всіх типів незалежно від їх підпорядкування та форм власності та встановлюють гігієнічні вимоги до території, приміщень, обладнання, торговельно-технологічного устаткування, інвентарю, утримання агропродовольчих ринків, харчових продуктів і тварин, призначених для виробництва харчових продуктів, що на них реалізовуються.

    Зокрема, операторів агропродовольчих ринків зобов’язано отримувати експлуатаційний дозвіл або реєструвати потужності агропродовольчого ринку, відповідно до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

    Забороняється функціонування агропродовольчого ринку за відсутності акредитованої лабораторії. Оператори агропродовольчих ринків повинні забезпечити належні умови для роботи акредитованої лабораторії, зокрема, шляхом надання у користування службових приміщень, забезпечених опаленням, електропостачанням, вентиляцією, водопостачанням і водовідведенням.

    Загалом Гігієнічними вимогами до агропродовольчих ринків регламентовано:



    загальні вимоги до агропродовольчих ринків;



    вимоги до території агропродовольчого ринку;



    вимоги до приміщень, обладнання, торговельно-технологічного устаткування, інвентарю агропродовольчих ринків;



    вимоги до реалізації на агропродовольчих ринках харчових продуктів і тварин, призначених для виробництва харчових продуктів;



    заходи боротьби зі шкідниками на агропродовольчих ринках;



    вимоги до гігієни персоналу агропродовольчого ринку, який працює в зоні поводження з харчовими продуктами;



    обов'язки операторів агропродовольчих ринків.

    Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів закликає операторів ринку сумлінно дотримуватись норм чинного законодавства, тим самим забезпечуючи прозорість власного бізнесу та безпечність харчових продуктів.

    Також може бути корисно: Уряд впроваджує проект «еТютюн» для впорядкування інформації щодо виробництва й імпорту тютюну в Україні.

    ІЦ УАК за матеріалами ДПСС

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Нові гігієнічні вимоги до виробництва м'ясних продуктів в інфографіці від Мінагрополітики
  • Дотримання гігієнічних вимог під час виробництва та обігу продуктів тваринного походження: Мінагрополітики впроваджує європейську практику
  • Затверджені Гігієнічні вимоги до швидкозаморожених харчових продуктів
  • Держпродспоживслужба розпочала контроль за дотриманням ринками вимог протиепідемічних заходів, встановлених головним державним санітарним лікарем України
  • АСУ пояснює: Чи для свиногосподарств є обов’язковим впровадження НАССР?

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Оновлено гігієнічні вимоги до агропродовольчих ринків


Оновлено гігієнічні вимоги до агропродовольчих ринків

Держпродспоживслужба інформує, що в жовтні починають діяти нові гігієнічні вимоги до агропродовольчих ринків, затверджені наказом Мінагрополітики від 19.04.2024 № 1279.

Зазначені вимоги поширюються на агропродовольчі ринки, оптові ринки сільськогосподарської продукції та ринкові комплекси всіх типів незалежно від їх підпорядкування та форм власності та встановлюють гігієнічні вимоги до території, приміщень, обладнання, торговельно-технологічного устаткування, інвентарю, утримання агропродовольчих ринків, харчових продуктів і тварин, призначених для виробництва харчових продуктів, що на них реалізовуються.

Зокрема, операторів агропродовольчих ринків зобов’язано отримувати експлуатаційний дозвіл або реєструвати потужності агропродовольчого ринку, відповідно до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Забороняється функціонування агропродовольчого ринку за відсутності акредитованої лабораторії. Оператори агропродовольчих ринків повинні забезпечити належні умови для роботи акредитованої лабораторії, зокрема, шляхом надання у користування службових приміщень, забезпечених опаленням, електропостачанням, вентиляцією, водопостачанням і водовідведенням.

Загалом Гігієнічними вимогами до агропродовольчих ринків регламентовано:



загальні вимоги до агропродовольчих ринків;



вимоги до території агропродовольчого ринку;



вимоги до приміщень, обладнання, торговельно-технологічного устаткування, інвентарю агропродовольчих ринків;



вимоги до реалізації на агропродовольчих ринках харчових продуктів і тварин, призначених для виробництва харчових продуктів;



заходи боротьби зі шкідниками на агропродовольчих ринках;



вимоги до гігієни персоналу агропродовольчого ринку, який працює в зоні поводження з харчовими продуктами;



обов'язки операторів агропродовольчих ринків.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів закликає операторів ринку сумлінно дотримуватись норм чинного законодавства, тим самим забезпечуючи прозорість власного бізнесу та безпечність харчових продуктів.

Також може бути корисно: Уряд впроваджує проект «еТютюн» для впорядкування інформації щодо виробництва й імпорту тютюну в Україні.

ІЦ УАК за матеріалами ДПСС

agroconf.org





Схожі новини
  • Нові гігієнічні вимоги до виробництва м'ясних продуктів в інфографіці від Мінагрополітики
  • Дотримання гігієнічних вимог під час виробництва та обігу продуктів тваринного походження: Мінагрополітики впроваджує європейську практику
  • Затверджені Гігієнічні вимоги до швидкозаморожених харчових продуктів
  • Держпродспоживслужба розпочала контроль за дотриманням ринками вимог протиепідемічних заходів, встановлених головним державним санітарним лікарем України
  • АСУ пояснює: Чи для свиногосподарств є обов’язковим впровадження НАССР?

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.