Аграрний тиждень. Україна
» » Україна затримала на Дунаї судно, яке раніше заходило до Криму - ЗМІ
» » Україна затримала на Дунаї судно, яке раніше заходило до Криму - ЗМІ

Україна затримала на Дунаї судно, яке раніше заходило до Криму - ЗМІ


Україна затримала на Дунаї судно, яке раніше заходило до Криму - ЗМІ

Україна затримала на Дунаї судно Usko Mfu, яке зайшло в українські води після рейсу до анексованого Севастополя.

Про це повідомляє видання Lloyd's List.

«Влада заарештувала вантажний корабель під час його плавання через річку Дунай, звинувачуючи його в незаконному перетині національного кордону України та транспортуванні вантажів у та з окупованого росією Севастополя», — йдеться у матеріалі.

Як зазначається, агент і брокер судна стверджують, що Usko Mfu було перехоплено військовим катером під час перебування у румунських водах, оскільки Дунай є вузькою водною артерією, а конкретна ділянка, якою йшов Usko Mfu, межує як з Румунією, так і з Україною.

«Аналіз розвідувальних даних Lloyd's List Intelligence показує, що Usko Mfu пройшов між українськими та румунськими водами, прямуючи вниз за течією. Судно обшукали та заборонили виходити з нього. На борту завантажено ячмінь, а його пункт призначення – Суда, Греція», – пише Lloyd's List.

Згідно з документами, арешт Usko Mfu відбувся за запитом прокуратури Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Офіційно українська влада поки не коментувала цю інформацію.

За даними дослідників, у травні Usko Mfu завантажив, імовірно, гіпс у порту Ереглі (Туреччина), який був доставлений до Севастополя. Крім того, це судно було помічене у листопаді 2023 року під час перевезення зерна із Криму до Туреччини.

ІЦ УАК за матеріалами Крим.Реалії

agroconf.org





Схожі новини
  • Перше судно з українським зерном прибуло до Туреччини тимчасовим коридором
  • Румунія планує вдвічі збільшити потужності транзиту українського зерна - міністр
  • Судно з українською пшеницею прибуло в Кенію
  • «Зернова ініціатива»: в «Чорноморськ» зайшло під завантаження 5-те судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН
  • У вивезенні вкраденого українського зерна задіяно щонайменше 10 суден під прапорами Росії та Сирії — Lloyd’s List

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.