Верховна Рада усунула неузгодженості в ухваленому ЗУ "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів"
11 October, Розділ Новини, переглядів 302
10 жовтня 2024 року Верховна Рада України, відповідно до статті 131 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України», усунула неузгодженості в ухваленому 4 вересня 2024 року Законі України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, у тому числі тих, що споживаються дітьми».
Прийнятий Закон врегульовує питання, що стосується безпечності та якості харчових продуктів, і враховує найкращу світову практику щодо обмеження вмісту трансжирів. Законодавче врегулювання цього питання – найефективніший інструмент захисту здоров’я населення.
Законом пропонується:
встановити граничний вміст трансжирних кислот у харчових продуктах (не більше, ніж 2 грами на 100 грамів загальної кількості всіх жирів, що містяться в харчовому продукті);
заборонити використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах;
заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії й інших гідрогенізованих рослинних жирів у дитячому харчуванні;
заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо);
зобов’язати операторів ринку при постачанні харчових продуктів іншим виробникам надавати інформацію про кількість трансжирних кислот у таких продуктах;
чітке та зрозуміле маркування харчової продукції, що містить пальмову олію.
ІЦ УАК за матеріалами ВРУ
agroconf.org
Схожі новини
Аграрний комітет розглянув деякі законопроектиАграрний комітет підтримав законопроект у сфері дитячого харчуванняАграрний комітет підтримав законопроект про заборону трансжирів у харчових продуктахВ Україні обмежать вміст трансжирних кислот в харчових продуктахЦифра дня: Україна торік імпортувала пальмової олії на 6 мільярдів грн