Асортимент «дивних» сирів, на зразок тих, що з цвіллю, поповнився ще одним екземпляром - сиром з попелом. Цей напівтвердий сир готується вручну з суміші козячого і коров'ячого молока. Протягом трьох-чотирьох місяців дозрівання він регулярно посипається попелом рослинного походження.
В результаті на ароматному сирі утворюється їстівна скоринка чорного кольору повідомляє Настрій за матеріалами сайту Mail.ru Вперше чорний сир був приготований ще в минулому році в Шарон Спрінгс (США, штат Нью Йорк), але тільки тепер можна говорити про його визнання: попит на сир неймовірно перевищив пропозицію. Поки попелястий сир виготовляється виключно під замовлення і продається тільки цілої «шайбою», вагою близько 2 кг і вартістю 48 доларів