Органічні продукти не корисніші за традиційні, хоча як правило коштують значно дорожче. До такого висновку прийшли американські фахівці, які проаналізували результати 240 профільних досліджень за період з 1966 по 2011 рр., повідомляють закордонні ЗМІ.
Вчені з'ясували, що по харчовій цінності, включаючи вміст вітамінів, між органічною і звичайною сільськогосподарською продукцією немає суттєвої різниці. Також вони приблизно однаково схильні бактерійного зараження.
Що стосується пестицидів, ними забруднені приблизно 7% органічної та 38% традиційної продукції, хоча здавалося б в органіці їх не повинно бути взагалі.
Головний автор дослідження - лікар зі Стенфордського університету Крістал Сміт-Спенглер - бачить причину або в "витоку" пестицидів з сусідніх полів, або в тому, що окремі речовини можуть зберігатися в грунті довше, ніж передбачалося.