У січні-лютому 2013 року виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в Україні зросло на 6,3%, порівняно з аналогічним періодом 2012 року. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«З початку року ми бачимо стійку тенденцію до нарощення виробництва більшості видів продукції харчової та переробної промисловості. Так, у січні-лютому 2013 року виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в Україні зросло на 6,3%, порівняно з аналогічним періодом 2012 року. Зокрема, значно збільшилося виробництво продукції тваринництва – м’яса великої рогатої худоби, свиней. Та найбільше вдалося наростити виробництво замороженого м’яса свійської птиці − на 65,7%», − зазначив Микола Присяжнюк.
Також Міністр зауважив, що на 15% збільшилося виробництво вершкового масла, на 8,6% − свіжого сиру. Окрім того, вітчизняні підприємства харчової та переробної промисловості наростили виробництво фруктових та овочевих соків – на 21,7%, та безалкогольних напоїв − на 22,9%.
Очільник відомства наголосив, що значно зросли й обсяги експорту продукції харчової та переробної промисловості.
«Дуже важливо, що зростає експорт готової продукції з доданою вартістю. Так, у січні-лютому обсяги експорту продукції харчової та переробної промисловості зросли на 298,1 мільйона доларів, тобто на 25,7%, порівняно з відповідним періодом 2012 року. Загалом, за вказаний період експорт цієї продукції сягнув 1,5 мільярда доларів», − додав Микола Присяжнюк.