Не купуйте сиру, який дешевший за п'ятдесят гривень. Це - фальсифікат. Порада спеціалістів Центру споживчих експертиз. Вони дослідили цей продукт різних цінових категорій. Кажуть: відрізнити підробку на смак часто не можливо. А у лабораторії виявили: виробники замінювали не тільки жири тваринні на рослинні, а й дорожчі білки на більш дешеві, які не мають жодних корисних властивостей. У деяких зразках сиру від натурального молока не було і сліду. До речі, торік у Мін-агро- проді розробили законопроект, за яким мали намір зобов'язати виробників і торгові мережі чітко розмежовувати молочні продукти від молоковмісних. Однак цей документ таки і не ухвалили.
Ніна Кільдій, керівник відділу тестувань Центру експертиз "Тест" : " Якщо ви бачите аномально дешевий сир нижче 50 гривень, то перед вами буде вже сирний продукт. Ви втрачаєте по харчовій цінності, жир повноцінний, який дуже добре засвоюється організмом, повноцінний білок, плюс будуть втрачатися вітаміни".