Аграрний тиждень. Україна
» » » Серпень: м'ясо у роздрібі подорожчало
» » » Серпень: м'ясо у роздрібі подорожчало

    Серпень: м'ясо у роздрібі подорожчало


    Про підвищення цін на м'ясо на прилавках супермаркетів повідомляють аналітики Асоціації «Свинарі України» за результатами щомісячного моніторингу цін роздрібної торгівлі.

    У кінці літа роздрібні ціни на охолоджені м’ясні напівфабрикати зросли, повідомляють в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України»:

    «У серпні цінова динаміка різних видів м’яса „синхронізувалася”: охолоджена свинина у середньому подорожчала на 3,2%, курятина додала 2,5% до середньої ціни у липні, а яловичина підвищилася в ціні на 2,8%. Хоча темпи приросту цін на свинину у серпні проти попереднього місяця лідирують, загалом для споживача цей вид м’яса став доступнішим ніж роком раніше чи в кінці 2023-го, на відміну від інших», — інформують в профільній Асоціації. «Так, якщо у кінці минулого літа та у грудні попереднього року кілограм охолодженої свинини коштував 206,1 грн/кг і 202,7 грн/кг, відповідно, то минулого місяця середня роздрібна ціна склала 199,6 грн/кг».

    Утім, хоч для більшості м’ясних частин це твердження справедливе, є й винятки:

    «Преміальні свинячі напівфабрикати чи ті, попит на які сезонно вищий, далеко не завжди „йдуть в ногу” зі загальним трендом. Так, наприклад, стейк, вирізка та ошийок цьогоріч дорожчі, а серпневий приріст цін на затребуваніше м’ясо шиї та стегна, демонструють вищі за середні темпи приросту цін», — роз’яснили в АСУ.


    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • Червень: свинина у роздрібі знову «береже копійку»
  • Роздрібні ціни на свинину в серпні стабілізувалися
  • Свинина у роздрібі: протягом червня «додала» 2%
  • Ціни на свинину в роздрібі: підсумки вересня
  • Ціни на свинину в роздрібі: підсумки липня

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Серпень: м'ясо у роздрібі подорожчало


Про підвищення цін на м'ясо на прилавках супермаркетів повідомляють аналітики Асоціації «Свинарі України» за результатами щомісячного моніторингу цін роздрібної торгівлі.

У кінці літа роздрібні ціни на охолоджені м’ясні напівфабрикати зросли, повідомляють в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України»:

«У серпні цінова динаміка різних видів м’яса „синхронізувалася”: охолоджена свинина у середньому подорожчала на 3,2%, курятина додала 2,5% до середньої ціни у липні, а яловичина підвищилася в ціні на 2,8%. Хоча темпи приросту цін на свинину у серпні проти попереднього місяця лідирують, загалом для споживача цей вид м’яса став доступнішим ніж роком раніше чи в кінці 2023-го, на відміну від інших», — інформують в профільній Асоціації. «Так, якщо у кінці минулого літа та у грудні попереднього року кілограм охолодженої свинини коштував 206,1 грн/кг і 202,7 грн/кг, відповідно, то минулого місяця середня роздрібна ціна склала 199,6 грн/кг».

Утім, хоч для більшості м’ясних частин це твердження справедливе, є й винятки:

«Преміальні свинячі напівфабрикати чи ті, попит на які сезонно вищий, далеко не завжди „йдуть в ногу” зі загальним трендом. Так, наприклад, стейк, вирізка та ошийок цьогоріч дорожчі, а серпневий приріст цін на затребуваніше м’ясо шиї та стегна, демонструють вищі за середні темпи приросту цін», — роз’яснили в АСУ.


Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • Червень: свинина у роздрібі знову «береже копійку»
  • Роздрібні ціни на свинину в серпні стабілізувалися
  • Свинина у роздрібі: протягом червня «додала» 2%
  • Ціни на свинину в роздрібі: підсумки вересня
  • Ціни на свинину в роздрібі: підсумки липня

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.