Аграрний тиждень. Україна
» » Свинина: огляд ринку
» » Свинина: огляд ринку

    Свинина: огляд ринку



    За даними Департаменту продовольства Мінагрополітики, згідно прогнозного балансу попиту і пропозицій м'яса та м'ясопродуктів на 2013 рік (баланс уточнений на 01.08.2013 р. Мінекономрозвитку України) очікується, що внутрішній ринок споживання м’ясопродукції (у перерахунку на м’ясо) становитиме 2506 тис. тонн. При цьому вітчизняні виробники запропонують м’яса 2390 тис. т, на експорт його буде відправлено 150 тис. т, а в країну завезено 276 тис. тонн.

    Отже, цього року заплановано виробити 400 тис. т яловичини, 750 тис. т свинини та 1200 тис. т м’яса птиці. Щодо експорту, то за кордон яловичини буде продано 20 тис. т, свинини – 25 тис. т, курятини – 100 тис. тонн. Натомість в Україну імпортери завезуть 40 тис. т яловичини, 170 тис. т свинини і 60 тис. т м’яса птиці.

    За розрахунками економістів, кожен українець зможе спожити у 2013-му 55,3 кг м’яса, зокрема, 9,2 кг яловичини, 19,7 кг свинини та 25,5 кг м’яса птиці.

     

    У 2012 р. в Україну було завезено свинини мороженої свіжої 207,7 тис. т, або 51,5% від загального експорту м’ясопродуктів.

    Основними країнами-імпортерами такого м’яса торік були:

    - Бразилія – 59,1% (122,8 тис. т),

    - Німеччина – 19,8% (41,1 тис. т),

    - Польща – 8,7% (18,1 тис. т),

    - Бельгія – 3,4% (7 тис. т),

    - Угорщина – 2,35% (4,9 тис. т),

    - Нідерланди – 2,2% (4,5 тис. т),

    - США – 1,3% (2,75 тис. т),

    - Норвегія – 1,1% (2,25 тис. т),

    - Данія – 0,8% (1,75 тис. т),

    - Канада – 0,7% (1,4 тис. т),

    - Іспанія – 0,3% (0,7 тис. т),

    - Франція – 0,2% (0,45 тис. т).

    Експерти стверджують, що одним із основних імпортованих м’ясопродуктів є свинина морожена свіжа, її імпорт зменшився цього року на 23% і становив майже 82,9 тис. т (48,5% від загального експорту м’ясопродуктів).

     

    Географія імпортованої свинини мороженої свіжої у січні - липні 2013 р.:

    - Бразилія – 50,3% (41,7 тис. т),

    - Німеччина – 19,1% (15,8 тис. т),

    - Польща – 7,1% (5,9 тис. т),

    - Канада – 6,3% (5,2 тис. т),

    - США – 5,7% (4,7 тис. т),

    - Бельгія – 3,7% (3,1 тис. т),

    - Норвегія – 3,4% (2,8 тис. т),

    - Угорщина – 2,2% (1,8 тис. т),

    - Нідерланди – 1,1% (0,9 тис. т),

    - Данія – 0,5% (0,4 тис. т),

    - Франція – 0,4% (0,3 тис. т),

    - Іспанія – 0,2% (0,2 тис. т).

     

    У 2012 р. вітчизняні підприємства, у порівнянні з 2011 р., скоротили обсяги виробництва свинини свіжої (парної) чи охолодженої на 7,1%, а мороженої - на 13,9%.

    Виробництво м’ясних продуктів, тис. тонн

    Вид продукції

    Січень - грудень

    Залишки готової продукції на кінець звітного періоду

    2011 р.

    2012 р.

    2012р. до 2011р.

    +/-

    %

    Свинина свіжа (парна) чи охолоджена

    184,0

    170,9

    -13,1

    92,9

    1,0

    Свинина морожена

    8,1

    7,0

    -1,1

    86,1

    0,3

    * дані Держкомстату

     

    За інформацією Державної служби статистики України, за січень - липень 2013-го, в порівнянні з аналогічним періодом 2012 р., відбулося зростання обсягів промислового виробництва м’яса свиней свіжого чи охолодженого – на 7,1%, але при цьому скоротилося виробництво замороженого м’яса свиней на 38,6%.

     

    Виробництво основних видів м’ясних продуктів, тис. тонн

    Вид продукції

    Січень - липень

    За

    липень 2013 р.

    Липень 2013р. у % до липня 2012р.

    2012р.

    2013р.

    2013р. до 2012р.

    збільш., змен.(-)

    %

    М’ясо свиней свіже чи охолоджене

    105,5

    113

    7,5

    107,1

    17,4

    128,6

    М’ясо свиней заморожене

    9,1

    5,6

    -3,5

    61,4

    0,6

    48,8

    * дані Держкомстату

    Минулого року українські підприємства експортували свинини мороженої свіжої 20,2 тис. т, або 17% від загального експорту м’ясопродуктів. Це в 1,6 рази більше 2011 року.

    Географія експорту свинини мороженої свіжої у 2012 році:

    -Російська Федерація – 98,1% (19824 т),

    -Казахстан – 1,2% (241 т),

    -Молдова – 2,7% (154 т),

    -Білорусь – 0,3% (66 т),

    -Гонконг – 0,2% (42 т),

    -Вірменія – 0,06% (12 т),

    -Панама – 0,05% (10 т),

    -Кіпр (4 т),

    -Віргінські острови, Греція, Ліберія та Мальта (по 1 тонні).

    За інформацією митних органів, за 7 місяців 2013 р. свинини мороженої свіжої продано за кордон1,8 тис. т (1,9% від загального експорту м’ясопродуктів), що на 85,5% менше січня - липня 2012 року.

    Основними споживачами експортованої української свинини мороженої свіжої у січні - липні 2013 р. були:

    -Російська Федерація – 93,8% (1700 т),

    -Молдова – 4,6% (84 т),

    -Казахстан – 1% (19 т),

    -Панама – 0,3% (5 т),

    -Кіпр – 0,1% (2 т),

    - Віргінські та Маршалові острови (по 1 тонні).

     

     





    Схожі новини
  • Виробництво м'яса птиці в Україні за 4 місяці зросло на 7%
  • В Україні знизилося виробництво всіх видів м'яса
  • Україна почала виробляти менше м'яса
  • Україна залишається без яловичини - експерт
  • У харчопромі Криму індекс виробництва склав 98,5%

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Свинина: огляд ринку



За даними Департаменту продовольства Мінагрополітики, згідно прогнозного балансу попиту і пропозицій м'яса та м'ясопродуктів на 2013 рік (баланс уточнений на 01.08.2013 р. Мінекономрозвитку України) очікується, що внутрішній ринок споживання м’ясопродукції (у перерахунку на м’ясо) становитиме 2506 тис. тонн. При цьому вітчизняні виробники запропонують м’яса 2390 тис. т, на експорт його буде відправлено 150 тис. т, а в країну завезено 276 тис. тонн.

Отже, цього року заплановано виробити 400 тис. т яловичини, 750 тис. т свинини та 1200 тис. т м’яса птиці. Щодо експорту, то за кордон яловичини буде продано 20 тис. т, свинини – 25 тис. т, курятини – 100 тис. тонн. Натомість в Україну імпортери завезуть 40 тис. т яловичини, 170 тис. т свинини і 60 тис. т м’яса птиці.

За розрахунками економістів, кожен українець зможе спожити у 2013-му 55,3 кг м’яса, зокрема, 9,2 кг яловичини, 19,7 кг свинини та 25,5 кг м’яса птиці.

 

У 2012 р. в Україну було завезено свинини мороженої свіжої 207,7 тис. т, або 51,5% від загального експорту м’ясопродуктів.

Основними країнами-імпортерами такого м’яса торік були:

- Бразилія – 59,1% (122,8 тис. т),

- Німеччина – 19,8% (41,1 тис. т),

- Польща – 8,7% (18,1 тис. т),

- Бельгія – 3,4% (7 тис. т),

- Угорщина – 2,35% (4,9 тис. т),

- Нідерланди – 2,2% (4,5 тис. т),

- США – 1,3% (2,75 тис. т),

- Норвегія – 1,1% (2,25 тис. т),

- Данія – 0,8% (1,75 тис. т),

- Канада – 0,7% (1,4 тис. т),

- Іспанія – 0,3% (0,7 тис. т),

- Франція – 0,2% (0,45 тис. т).

Експерти стверджують, що одним із основних імпортованих м’ясопродуктів є свинина морожена свіжа, її імпорт зменшився цього року на 23% і становив майже 82,9 тис. т (48,5% від загального експорту м’ясопродуктів).

 

Географія імпортованої свинини мороженої свіжої у січні - липні 2013 р.:

- Бразилія – 50,3% (41,7 тис. т),

- Німеччина – 19,1% (15,8 тис. т),

- Польща – 7,1% (5,9 тис. т),

- Канада – 6,3% (5,2 тис. т),

- США – 5,7% (4,7 тис. т),

- Бельгія – 3,7% (3,1 тис. т),

- Норвегія – 3,4% (2,8 тис. т),

- Угорщина – 2,2% (1,8 тис. т),

- Нідерланди – 1,1% (0,9 тис. т),

- Данія – 0,5% (0,4 тис. т),

- Франція – 0,4% (0,3 тис. т),

- Іспанія – 0,2% (0,2 тис. т).

 

У 2012 р. вітчизняні підприємства, у порівнянні з 2011 р., скоротили обсяги виробництва свинини свіжої (парної) чи охолодженої на 7,1%, а мороженої - на 13,9%.

Виробництво м’ясних продуктів, тис. тонн

Вид продукції

Січень - грудень

Залишки готової продукції на кінець звітного періоду

2011 р.

2012 р.

2012р. до 2011р.

+/-

%

Свинина свіжа (парна) чи охолоджена

184,0

170,9

-13,1

92,9

1,0

Свинина морожена

8,1

7,0

-1,1

86,1

0,3

* дані Держкомстату

 

За інформацією Державної служби статистики України, за січень - липень 2013-го, в порівнянні з аналогічним періодом 2012 р., відбулося зростання обсягів промислового виробництва м’яса свиней свіжого чи охолодженого – на 7,1%, але при цьому скоротилося виробництво замороженого м’яса свиней на 38,6%.

 

Виробництво основних видів м’ясних продуктів, тис. тонн

Вид продукції

Січень - липень

За

липень 2013 р.

Липень 2013р. у % до липня 2012р.

2012р.

2013р.

2013р. до 2012р.

збільш., змен.(-)

%

М’ясо свиней свіже чи охолоджене

105,5

113

7,5

107,1

17,4

128,6

М’ясо свиней заморожене

9,1

5,6

-3,5

61,4

0,6

48,8

* дані Держкомстату

Минулого року українські підприємства експортували свинини мороженої свіжої 20,2 тис. т, або 17% від загального експорту м’ясопродуктів. Це в 1,6 рази більше 2011 року.

Географія експорту свинини мороженої свіжої у 2012 році:

-Російська Федерація – 98,1% (19824 т),

-Казахстан – 1,2% (241 т),

-Молдова – 2,7% (154 т),

-Білорусь – 0,3% (66 т),

-Гонконг – 0,2% (42 т),

-Вірменія – 0,06% (12 т),

-Панама – 0,05% (10 т),

-Кіпр (4 т),

-Віргінські острови, Греція, Ліберія та Мальта (по 1 тонні).

За інформацією митних органів, за 7 місяців 2013 р. свинини мороженої свіжої продано за кордон1,8 тис. т (1,9% від загального експорту м’ясопродуктів), що на 85,5% менше січня - липня 2012 року.

Основними споживачами експортованої української свинини мороженої свіжої у січні - липні 2013 р. були:

-Російська Федерація – 93,8% (1700 т),

-Молдова – 4,6% (84 т),

-Казахстан – 1% (19 т),

-Панама – 0,3% (5 т),

-Кіпр – 0,1% (2 т),

- Віргінські та Маршалові острови (по 1 тонні).

 

 





Схожі новини
  • Виробництво м'яса птиці в Україні за 4 місяці зросло на 7%
  • В Україні знизилося виробництво всіх видів м'яса
  • Україна почала виробляти менше м'яса
  • Україна залишається без яловичини - експерт
  • У харчопромі Криму індекс виробництва склав 98,5%

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.