Аграрний тиждень. Україна
» » Рецепт прибуткового свинарства від «Фрідом Фарм Бекон»
» » Рецепт прибуткового свинарства від «Фрідом Фарм Бекон»

    Рецепт прибуткового свинарства від «Фрідом Фарм Бекон»


    alt    Свинарство в умовах України – справа вигідна й прибуткова. Головний козир – доступна кормова база. І дійсно, сьогодні мільйони тонн фуражного зерна українські сільгоспвиробники віддають за безцінь спекулянтам.

        У той же час і від влади, й від господарників, й від бізнесу, й від споживачів, й від операторів ринку лунають пропозиції та побажання спрямовувати кормове збіжжя не на потреби трейдерів, а на відгодівлю худоби й птиці в господарствах України. Розвиток свинарства й збільшення виробництва свинини визначено одним із пріоритетів урядової стратегії. Справа в тім, що на українському столі свинина поза конкуренцією серед інших м’ясних продуктів. Але статистика свідчить, що потреби в м’ясі ми задовольняємо лише наполовину. Зі зростанням доходів населення зростає й попит на цю продукцію. Оприлюднюються плани будівництва нових свинокомплексів. Лунають заклики до селян більше утримувати свиней у підсобних господарствах. І тут маленькі й великі аграрії замислюються над тим, як налагодити виробництво популярного продукту з найменшими витратами часу й ресурсів.     Дідівські методи тут безпорадні. Хто ж сьогодні наважиться годувати свиню понад рік? Не дивно, що таке м’ясо на вагу золота. Але ж можна й за шість місяців досягти товарної ваги тварини понад 100 кілограмів. Таким чином і кормів удвічі менше піде, й на просторі для утримання худоби можна зекономити… У ТОВ «Фрідом Фарм Бекон» з власного досвіду знають як досягти таких результатів.  

        Ми зустрілися з директором «Фрідом Фарм Бекон» Віктором Лісним на ХХІІ Міжнародній агропромисловій виставці

     

    alt«Агро-2010», де знана компанія демонструвала своїх рохкаючих героїв.

       Довідково. Компанія ТОВ «Фрідом Фарм Бекон» (до2008 року в складі ЗАТ «Фрідом Фарм Інтернешнл») займається свинарством з 2001 року. Сьогодні виробнича база розташована в трьох районах Херсонської області (Цюрупинському, Каховському, Горностаївському). Це чотири ферми із загальною чисельністю свиней понад 15 тисяч голів, у тому числі - 1250 свиноматок.

    Стадо утримується на трьох племінних заводах (що спеціалізуються на породах: українська велика біла, англійська велика біла і червона білопояса) . Є й племінний репродуктор (там - ландрас англійської селекції). Створена племінна база дозволяє забезпечувати власне стадо ремонтним молодняком, а також реалізувати племінний молодняк господарствам усієї України.

    Компанія має власну сучасну кормову базу. Обсяги виробництва зернових (сої, ячменю, кукурудзи, пшениці) значно перевищують потребу в кормах, що є базою для подальшого розвитку свинарства не лише власного господарства, а і всього регіону. Поголів'я відгодовують повноцінними комбікормами, що збалансовані за широким комплексом живильних речовин, з додаванням преміксів англійської компанії FRANK WRIGHT.

    Власний комбікормовий завод надає змогу отримати високу якість комбікормів для всіх груп свиней і дотримуватися чіткої науково обґрунтованої технології годування тварин. Завдяки постійному удосконаленню технології, підвищенню якості кормів щорік зростає продуктивність поголів'я і знижуються витрати на одиницю продукції.

    - В умовах більшості господарств потенціал, закладений в генотипах тварин, реалізується лише на 30-50%, - констатує Віктор Лісний. - Відтак складно конкурувати зі світовим рівнем і навіть виживати в умовах нестабільної

     

    altекономіки. Але в господарствах, де добре усвідомлюють переваги інтенсивних технологій, упроваджують досягнення науки і техніки, комплексно враховують всі чинники, які впливають на ефективність виробництва, - свинарство є прибутковим бізнесом. Досвід ТОВ «Фрідом Фарм Бекон», що на Херсонщині, красномовно це підтверджує. Зокрема, ми вже досягли рівня середньодобових приростів - 625 грамів, тоді як в цілому в Україні цей показник дорівнює лише 376 грамів.

    - Що сприяє вашим здобуткам?

    - Зокрема, повноцінне годування комбікормами, збалансованими за широким спектром поживних речовин; європейські умови утримання худоби, створені на наших свинокомплексах.

    - Чи довго відгодовуєте свиней до товарної ваги?

    - Середній вік досягнення забійної маси, яка минулого року дорівнювала 109,5 кг, - приблизно 200 днів. Слід також відзначити, що ці показники отримані від порід ландрас і великої білої англійського походження. Кращі представники цих стад мають рівень середньодобових приростів понад 700 грамів і досягають маси 100 кг всього за 140-150 днів. Саме такі селекційні досягнення спеціалісти використовують при формуванні основного стада кнурців.

    - Які фактори впливають на собівартість свинини?

    - Аналізуючи структуру собівартості м’яса свиней, слід звернути увагу на те, що дві третини її припадають на корми. З розрахунку на одиницю продукції середні витрати на годування складають 3,14 кг або 6,41 гривень. У той час витрати кормів на одиницю приросту кращого стада складали 2,87 кілограмів. Саме висока ефективність використання кормів тваринами і забезпечила оптимальну собівартість свинини, яка склала 11,15 гривень.

    - Що ви пропонуєте для покращення поголів’я свиней в господарствах?

    - У нас можна придбати, зокрема, дорослих племінних свинок , кнурців (вагою понад 100 кг) та поросят порід велика біла англійська, ландрас англійський, червона білопояса. Пропонуємо товарних свиней, а також спермопродукцію. Надамо й консультації щодо утримання високопродуктивного поголів’я.

    Далі до розмови підключилися голова Херсонської обласної державної адміністрації Микола Костяк, начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Віталій Ярмак, член-кореспондент Української академії аграрних наук, доктор сільськогосподарських наук Микола Березовський, які відвідали експозицію ТОВ «Фрідом Фарм Бекон» на виставці «Агро-2010».

    - Участь Херсонщини в ХХІІ Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2010» яскраво підтверджує неабиякий потенціал області в сільськогосподарському виробництві й, зокрема, в свинарстві, що презентує від нашого регіону компанія «Фрідом Фарм Бекон», – підкреслив Микола Костяк. - І хоч наша область через постійні посухи вважається найбільшою пустелею Європи, товариству «Фрідом Фарм Бекон» вдалося створити тут справжню оазу, організувавши найсучасніше високотехнологічне господарство, яке забезпечує великих і маленьких сільгоспвиробників України племінним високопродуктивним поголів’ям свиней. За сприяння саме таких компаній вітчизняне свинарство має змогу вийти на якісно новий рівень ефективного конкурентного виробництва, доволі забезпечивши своєю високоякісною продукцією українського споживача та зайнявши гідне місце на світовому ринку.

    У свою чергу Віталій Ярмак додав:

    - Без сумніву, ТОВ «Фрідом Фарм Бекон» можна назвати «законодавцем мод» в галузі свинарства як Херсонщини, так і України. Ключ успіху цього підприємства у високому рівні наукового й технологічного забезпечення. І не лише в тваринництві вони стали взірцем для наслідування, а ще й в рослинництві, кормовиробництві. З досвідом таких компаній як «Фрідом Фарм Бекон » у нас є чудові можливості надійно гарантувати продовольчу безпеку держави, а в недалекому майбутньому й світ годувати не лише хлібом, а ще й до хліба. 

    Підсумував бесіду знаний вчений Микола Березовський:

    - Про успіх «Фрідом Фарм Бекон» свідчить, зокрема, той факт, що свиней та поросят, які привозить ця компанія задля демонстрації на майданчику традиційної Міжнародної агропромислової виставки «Агро», викуповують ще задовго до завершення цього авторитетного форуму. Тут дійсно зібрано воєдино найкращий досвід світових лідерів свинарства у поєднанні з сучасними досягненнями науки передових технологій.

                                                                                       Юрій МАЛАЙ   





    Схожі новини
  • Переформатування галузі свинарства
  • №42 (254)
  • Високоефективне виробництво свинини із застосуванням сучасних селекційних досягнень та інтенсивних технологій
  • Високоефективне виробництво свинини із застосуванням сучасних селекційних досягнень та інтенсивних технологій
  • Свинарство на «Агро-2009»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Рецепт прибуткового свинарства від «Фрідом Фарм Бекон»


alt    Свинарство в умовах України – справа вигідна й прибуткова. Головний козир – доступна кормова база. І дійсно, сьогодні мільйони тонн фуражного зерна українські сільгоспвиробники віддають за безцінь спекулянтам.

    У той же час і від влади, й від господарників, й від бізнесу, й від споживачів, й від операторів ринку лунають пропозиції та побажання спрямовувати кормове збіжжя не на потреби трейдерів, а на відгодівлю худоби й птиці в господарствах України. Розвиток свинарства й збільшення виробництва свинини визначено одним із пріоритетів урядової стратегії. Справа в тім, що на українському столі свинина поза конкуренцією серед інших м’ясних продуктів. Але статистика свідчить, що потреби в м’ясі ми задовольняємо лише наполовину. Зі зростанням доходів населення зростає й попит на цю продукцію. Оприлюднюються плани будівництва нових свинокомплексів. Лунають заклики до селян більше утримувати свиней у підсобних господарствах. І тут маленькі й великі аграрії замислюються над тим, як налагодити виробництво популярного продукту з найменшими витратами часу й ресурсів.     Дідівські методи тут безпорадні. Хто ж сьогодні наважиться годувати свиню понад рік? Не дивно, що таке м’ясо на вагу золота. Але ж можна й за шість місяців досягти товарної ваги тварини понад 100 кілограмів. Таким чином і кормів удвічі менше піде, й на просторі для утримання худоби можна зекономити… У ТОВ «Фрідом Фарм Бекон» з власного досвіду знають як досягти таких результатів.  

    Ми зустрілися з директором «Фрідом Фарм Бекон» Віктором Лісним на ХХІІ Міжнародній агропромисловій виставці

 

alt«Агро-2010», де знана компанія демонструвала своїх рохкаючих героїв.

   Довідково. Компанія ТОВ «Фрідом Фарм Бекон» (до2008 року в складі ЗАТ «Фрідом Фарм Інтернешнл») займається свинарством з 2001 року. Сьогодні виробнича база розташована в трьох районах Херсонської області (Цюрупинському, Каховському, Горностаївському). Це чотири ферми із загальною чисельністю свиней понад 15 тисяч голів, у тому числі - 1250 свиноматок.

Стадо утримується на трьох племінних заводах (що спеціалізуються на породах: українська велика біла, англійська велика біла і червона білопояса) . Є й племінний репродуктор (там - ландрас англійської селекції). Створена племінна база дозволяє забезпечувати власне стадо ремонтним молодняком, а також реалізувати племінний молодняк господарствам усієї України.

Компанія має власну сучасну кормову базу. Обсяги виробництва зернових (сої, ячменю, кукурудзи, пшениці) значно перевищують потребу в кормах, що є базою для подальшого розвитку свинарства не лише власного господарства, а і всього регіону. Поголів'я відгодовують повноцінними комбікормами, що збалансовані за широким комплексом живильних речовин, з додаванням преміксів англійської компанії FRANK WRIGHT.

Власний комбікормовий завод надає змогу отримати високу якість комбікормів для всіх груп свиней і дотримуватися чіткої науково обґрунтованої технології годування тварин. Завдяки постійному удосконаленню технології, підвищенню якості кормів щорік зростає продуктивність поголів'я і знижуються витрати на одиницю продукції.

- В умовах більшості господарств потенціал, закладений в генотипах тварин, реалізується лише на 30-50%, - констатує Віктор Лісний. - Відтак складно конкурувати зі світовим рівнем і навіть виживати в умовах нестабільної

 

altекономіки. Але в господарствах, де добре усвідомлюють переваги інтенсивних технологій, упроваджують досягнення науки і техніки, комплексно враховують всі чинники, які впливають на ефективність виробництва, - свинарство є прибутковим бізнесом. Досвід ТОВ «Фрідом Фарм Бекон», що на Херсонщині, красномовно це підтверджує. Зокрема, ми вже досягли рівня середньодобових приростів - 625 грамів, тоді як в цілому в Україні цей показник дорівнює лише 376 грамів.

- Що сприяє вашим здобуткам?

- Зокрема, повноцінне годування комбікормами, збалансованими за широким спектром поживних речовин; європейські умови утримання худоби, створені на наших свинокомплексах.

- Чи довго відгодовуєте свиней до товарної ваги?

- Середній вік досягнення забійної маси, яка минулого року дорівнювала 109,5 кг, - приблизно 200 днів. Слід також відзначити, що ці показники отримані від порід ландрас і великої білої англійського походження. Кращі представники цих стад мають рівень середньодобових приростів понад 700 грамів і досягають маси 100 кг всього за 140-150 днів. Саме такі селекційні досягнення спеціалісти використовують при формуванні основного стада кнурців.

- Які фактори впливають на собівартість свинини?

- Аналізуючи структуру собівартості м’яса свиней, слід звернути увагу на те, що дві третини її припадають на корми. З розрахунку на одиницю продукції середні витрати на годування складають 3,14 кг або 6,41 гривень. У той час витрати кормів на одиницю приросту кращого стада складали 2,87 кілограмів. Саме висока ефективність використання кормів тваринами і забезпечила оптимальну собівартість свинини, яка склала 11,15 гривень.

- Що ви пропонуєте для покращення поголів’я свиней в господарствах?

- У нас можна придбати, зокрема, дорослих племінних свинок , кнурців (вагою понад 100 кг) та поросят порід велика біла англійська, ландрас англійський, червона білопояса. Пропонуємо товарних свиней, а також спермопродукцію. Надамо й консультації щодо утримання високопродуктивного поголів’я.

Далі до розмови підключилися голова Херсонської обласної державної адміністрації Микола Костяк, начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Віталій Ярмак, член-кореспондент Української академії аграрних наук, доктор сільськогосподарських наук Микола Березовський, які відвідали експозицію ТОВ «Фрідом Фарм Бекон» на виставці «Агро-2010».

- Участь Херсонщини в ХХІІ Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2010» яскраво підтверджує неабиякий потенціал області в сільськогосподарському виробництві й, зокрема, в свинарстві, що презентує від нашого регіону компанія «Фрідом Фарм Бекон», – підкреслив Микола Костяк. - І хоч наша область через постійні посухи вважається найбільшою пустелею Європи, товариству «Фрідом Фарм Бекон» вдалося створити тут справжню оазу, організувавши найсучасніше високотехнологічне господарство, яке забезпечує великих і маленьких сільгоспвиробників України племінним високопродуктивним поголів’ям свиней. За сприяння саме таких компаній вітчизняне свинарство має змогу вийти на якісно новий рівень ефективного конкурентного виробництва, доволі забезпечивши своєю високоякісною продукцією українського споживача та зайнявши гідне місце на світовому ринку.

У свою чергу Віталій Ярмак додав:

- Без сумніву, ТОВ «Фрідом Фарм Бекон» можна назвати «законодавцем мод» в галузі свинарства як Херсонщини, так і України. Ключ успіху цього підприємства у високому рівні наукового й технологічного забезпечення. І не лише в тваринництві вони стали взірцем для наслідування, а ще й в рослинництві, кормовиробництві. З досвідом таких компаній як «Фрідом Фарм Бекон » у нас є чудові можливості надійно гарантувати продовольчу безпеку держави, а в недалекому майбутньому й світ годувати не лише хлібом, а ще й до хліба. 

Підсумував бесіду знаний вчений Микола Березовський:

- Про успіх «Фрідом Фарм Бекон» свідчить, зокрема, той факт, що свиней та поросят, які привозить ця компанія задля демонстрації на майданчику традиційної Міжнародної агропромислової виставки «Агро», викуповують ще задовго до завершення цього авторитетного форуму. Тут дійсно зібрано воєдино найкращий досвід світових лідерів свинарства у поєднанні з сучасними досягненнями науки передових технологій.

                                                                                   Юрій МАЛАЙ   





Схожі новини
  • Переформатування галузі свинарства
  • №42 (254)
  • Високоефективне виробництво свинини із застосуванням сучасних селекційних досягнень та інтенсивних технологій
  • Високоефективне виробництво свинини із застосуванням сучасних селекційних досягнень та інтенсивних технологій
  • Свинарство на «Агро-2009»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.