Аграрний тиждень. Україна
» » » Птахівництво-2014: новий виток інноваційності
» » » Птахівництво-2014: новий виток інноваційності

    Птахівництво-2014: новий виток інноваційності


    Птахівництво сьогодні є найдинамічнішою галуззю не тільки в тваринництві, але і в сільському господарстві України в цілому. Адже витрати на цей вид бізнесу швидко повертаються в порівнянні з іншими галузями тваринництва. При цьому найефективніше працюють великі інтегровані компанії, де виробляється не лише м'ясо і яйця, але є власне кормовиробництво, зберігання та переробка птахопродукції.

     

    Відкриваючи X Міжнародну конференцію птахівників, присвячену 50-річчю промислового птахівництва України, голова Ради директорів асоціації «Союз птахівників України» Олександр Бакуменко зазначив, що лише за останні 10 років обсяги інвестицій у птахівництво перевищили $2,5 мільярдів. За цей час відбулася серйозна реконструкція заводів з переробки яєць та будівництво нових птахокомплексів. «Тому з оптимізмом дивимося на розвиток галузі. Українська продукція абсолютно конкурентоспроможна на світових ринках, ми не боїмося конкуренції, бо маємо високу якість продукції», - підкреслив він.

    Олександр Борисовичтакож відзначив, що в Україні зростає переробка яєць. Приміром, у 2013 роцібуло вироблено 31,6 тис. т яєчних продуктів, це на 30% більше в порівнянні з 2012 роком. Щоправда, дуже негативно на виробниках яєць позначилася девальвація гривні. «Ми продаємо на внутрішній ринок 95% виробленої яєчної продукції та 5% експортуємо. Тому доходи за рахунок експорту ніколи не компенсують збитки, які сталися через девальвацію гривні», - пояснив О.Бакуменко.

     

    Нові ринки збуту

    Українські птахівники у січні - липні поточного року компенсували втрати від закриття ринку Митного союзу за рахунок нарощування поставок в інші країни. Так, за даними асоціації«Українська аграрна конфедерація», обсяг експорту м'яса птиці з України за сім місяців 2014 року зріс порівняно з аналогічним періодом минулого на 9% - до 85,7 тис. тонн.

    Поставки продукції до Росії за вказаний період скоротилися до 3,4 тис. т з 23,6 тис. у січні - липні 2013 року, в Казахстан - з 17 тис. т до 5,6 тис. тонн. Водночас вітчизняні птахівники наростили експорт до Іраку - з 8,6 тис. до майже 22 тис. т, в Узбекистан - з 3,3 тис. до 10,6 тис. тонн. Окрім цього, за рахунок торгових преференцій з боку Євросоюзу за згадуваний період обсяг поставок м'яса птиці в Нідерланди склав 4,7 тис. тонн. Такий приріст з лишком компенсував зниження експорту до РФ.

    За словами заступника генерального директора компанії UkrLandFarming Ігоря Петрашка, безквотні поставки української яєчної продукції на ринки Європейського Союзу почнуться через 3-4 роки. «Зрозуміло, що квоти збільшуватимуться, ми рухаємося до зони вільної торгівлі з ЄС. Це просто питання часу. Думаю, в 2015-2016 рр. ми матимемо їх збільшення і, напевно, за3-4 роки вийдемо на безквотну поставку», - сказав він. При цьому, за словами Ігоря Петрашка, UkrLandFarming вже до кінця року планує почати поставки незначних обсягів яєчної продукції до Польщі, Німеччини та Нідерландів.

    За прогнозами інвестиційної компанії «АРТ Капітал»,збільшення квот на поставки м'яса птиці з України можуть бути заблокованими частиною країн ЄС. «За нашими прогнозами, шанси на збільшення квот Євросоюзом для українського м'яса птиці вже в 2015-му вкрай невеликі. ЄС дуже педантично ставиться до захисту внутрішнього виробника, зважуючи співвідношення попиту і пропозиції», - переконаний старший аналітик компанії Андрій Патіота. Потенційне збільшення квоти на м'ясо птиці, за його словами, може бути заблоковане тими країнами ЄС, які мають позитивний баланс торгівлі м'ясом птиці всередині ринку ЄС. Те ж саме стосується, вважають в інвесткомпанії, і збільшення квот для безмитного експорту яєчних продуктів доЄС.

    А поки аналітики роблять прогнози, ПАТ «Миронівський хлібопродукт» (МХП) вже відправив пробну партію фуа-гра в Словаччину. Як уточнили в компанії, перші200 кг охолодженої печінки вже доставлено і триваютьпереговори щодо подальших дій. Крім того, ведуться перемовиниз Голландією, Францією про початок пробних поставок угрудні2014-гоі на 2015-йрік.

     

    Обладнання для сучасного птахівництва

    Ефективність виробництва та собівартість продукції залежить від утримання птиці. Використання багатоярусної системи утримання курей дає змогу розмістити на одинці виробничої площі в 4-5 разів більше птиці, ніж за будь-якої іншої системи. При цьому витрати кормів на виробництво яєць зменшуються приблизно на 10% порівняно з витратами на напільне утримання.

    Представники виробничого об’єднання «ТЕХНА» в рамках конференції запропонували вітчизняним виробникам одну з найсучасніших розробок на ринку світового птахівництва – інноваційну технологію для вирощування бройлерів «Robot». «Фактично ця технологія надає можливість збільшити поголів’я у пташнику,звівши до мінімуму участь людини в більшості процесів вирощування. «Robot» вже успішно застосовується на кількох великих виробництвах, – зазначає перший заступник генерального директора компанії «ТЕХНА»Євген Ворона. – Віднині наші партнери можуть на власні очі побачити, як працює наша система «Robot», і як поводить себе птиця в реальних умовах. На сайті компанії ми запустили цілодобову онлайн-трансляцію з одного з наших експериментальних пташників».

    На стенді компанії можливість переглянути онлайн-трансляцію із справжнього пташника була представлена всім гостям заходу. Щодо ефективності застосування технології «Robot», варто підкреслити такі її переваги: можливість програмувати параметри вивантаження бройлерів інизький рівень стресу та травм у птиці.

    Створюючи нову продукцію, у компанії дбають, аби їх партнери змогли отримати всі економічні переваги від використання обладнання для птахівництва та співпраці з «ТЕХНА».

    За словами Євгена Анатолійовича, сьогодні на ринку обладнання для птахівництва в країнах Євросоюзу користується попитом високотехнологічна система «Балтика», що характеризується можливістю вільного вигулу птиці та виробництвом екопродукції. Завдяки використанню надсучасних технологій вирощування птиці, створених компанією «ТЕХНА», збільшилися обсяги виробництва низки підприємств у США, Казахстані, Узбекистані та Білорусі.

     

    «Проблеми є, але є і рішення»

    Такими словами характеризує ситуацію на комбікормовому ринку України генеральний директор компанії Nutrition Consulting&Service LLC (NCS) Олена Агєєва. За її словами, сьогодні у вітчизняних виробників кормів є всі шанси і можливості зміцнитися не тільки на внутрішньому, а й на закордонних ринках. «Так, проблеми є, але є і рішення - важливо лише вчасно і в правильній послідовності почати їх застосовувати», - впевнена Олена Агєєва.

    В Україні сьогодніпрацює понад 120 виробників комбікормів. Більша частина кормів (близько 70%) виробляється на потужностях вертикально інтегрованих агрохолдингів, чиї молочнотоварні ферми та підприємства з вирощування свиней і птиці споживають цю продукцію.

    «Настільки тісна інтеграція з фермерськими підприємствами в рамках однієї компанії істотно стимулює виробників кормів до поліпшення якісних показників, підвищенняекономічної ефективності їх продукції за рахунок удосконалення рецептур та використання високотехнологічних кормових добавок та інгредієнтів, - зазначає Олена Агєєва. - У зв'язку зі сформованою ситуацією на валютному ринку серед українських птахівників і тваринників все більшої популярності набирають вітчизняні премікси та готові корми. Якраз ця ситуація для українських кормових компаній є шансом переламати у свідомості існуючий стереотип: «Імпортні корми краще вітчизняних».

    Компанію NCS радує і надихає той факт, що у наших аграріїв з'являється усвідомлення і потреба рухатися в напрямку підвищення виробничої та економічної ефективності. Причому робити це за рахунок оптимізації менеджменту підприємства, використання професійних кормів та альтернативних способів лікувально-профілактичних заходів. Цими діями вони не лише знижують витрати виробництва, але і підвищують якість і безпеку продуктів харчування людей».

    Основними проблемами кормового ринку України,на думку Олени Агєєвої, сьогодні є дефіцит кваліфікованих фахівців, здатних точно розрахувати і проконтролювати раціони тварин; відсутність чіткої системи обліку показників ефективності кормів уперіод вирощування і відгодівлі тварин; недостатній контроль за якістю сировини,що надходить напереробку.

     

    Робимо правильний вибір

    Важливим є той факт, що розуміння і чітке визначення проблем у будь-якій галузі, в тому числі й кормовій,закладає в 90% випадків основу для їх успішних рішень. Про те, як правильно вибрати премікс, розповів під час семінару комерційний директор заводу з виробництва преміксів NOVACORE® - Костянтин Ковтун.

    Питання якості в преміксах принципові, ботільки ефективні премікси збагачують харчування тварин і птиці необхідними вітамінами і мікроелементами. За словами Костянтина Михайловича: «Використовуючи повноцінні премікси, можна уникнути станів, викликаних нестачею вітамінів і мікроелементів (гіпо- та авітамінози, мікроелементози)».

    Серед найважливіших чинників, які впливають на активність компонентів, упреміксі є: вихідна якість сировини; якість зберігання компонентів, властивості середовища для змішування (носій); терміни та умови зберігання готових преміксів.

    Всі сировинні компоненти, що використовуються у виробництві преміксів, повинні не тільки супроводжуватися документами, підтверджуючими їх якість та безпеку, а й проходити ретельний лабораторний контроль на вході - вміст активних компонентів, задекларованих в супроводжуючих сертифікатах якості, так і на ряд додаткових параметрів.

    Крім ретельної перевірки, необхідно забезпечити максимальне збереження стабільності активних речовин чутливих компонентів (вітаміни, ферменти тощо). На заводі NOVACORE® для таких компонентів передбачено спеціальні камери з автоматичним температурним режимом.

    Виробники-преміксери, які дбають про якість своєї продукції, особливу увагу приділяють наповнювачу для преміксу, враховуючи такі чинники як вологість мінерального носія до 1% та мінімум органічних складових.

    Також за словами Костянтина Ковтуна, ключовою характеристикою якості такого багатокомпонентного продукту як премікс є однорідність змішування. «Важливо якісно розподілити в масі готового корму вітаміни і мікроелементи, дозування яких при прямому введенні в комбікорм становить менше 1кг/т, - зазначає Костянтин Михайлович. - Уцьому випадку важливо не помилитися у виборі преміксера, оскільки не кожен виробник має спеціальне технічне обладнання».

    Крім того Костянтин Ковтун рекомендував при оцінці преміксера звертати увагу на: рівень лабораторного контролю,походження і режим зберігання сировини, технологічність виробництва,терміни зберігання готових преміксів і найголовніше - відкритість і готовність показувати клієнтам вищевикладене.

    «Ми розуміємо, що відповідальність за якість і своєчасне виконання зобов'язань - основа нашої репутації, тому ми працюємо завжди в чітко обумовлені терміни і надаємо «чесні» премікси з чіткою відповідністю, заявленим рецептам. Високий європейський рівень організації виробництва, його гнучкість, автоматизація, а також ретельний лабораторний контроль якості - як сировини, так і готової продукції і в підсумку довіраклієнтів - запорука успіху нашого підприємства на внутрішньому і зовнішньому ринках», - відзначає Костянтин Ковтун.

     

    Використовуємо комплексний підхід

    В рамках конференції ГК «Агровет Атлантик» презентувала нові продукти для ефективного росту та розвитку птиці, а також провела семінар на тему: «Комплексний підхід у боротьбі з червоним курячим кліщем».

    Кандидат с.-г. наук, технічний продакт-менеджер по напрямку «Птиця» Олег Осіпенко зазначив, що розвиток галузі істотно гальмує паразитарне захворювання дерманісіоз, збудником якого є червоний курячий кліщ.

    Даний паразит все більше поширюється по птахофабриках України із півдня в центральну і західну частину держави. Зараження птахофабрик відбувається внаслідок переміщення ураженого молодняка та в основному через зворотну тару. Червоні курячі кліщі здатні переносити збудників мікоплазмозу, пастерельозу, бореліозу, орнітозу, холери та чуми птиці, Ку-лихоманки, сальмонельозу та інших.

    За підрахунками експерта, в Україні інфікованими є 50-60% птахівничих підприємств, а самі кліщі паразитують на всіх видах домашньої птиці.

    Основні наслідки захворювання, що спричиняє червоний курячий кліщ: зниження інтенсивності несучості в середньому від 2% до 15% при високому зараженні пташника; підвищення смертності на 5%; зниження на 5-10% категорійності яєць.

    Економічні втрати за підрахунками європейських птахівників становлять: 0.29 € на голову в результаті зниження виробничих показників продуктивності або ж 0.14 € на голову для лікування від червоних кліщів.

    Олег Осіпенко розповів про різні способи боротьби з курячим недугом: хімічна обробка, фізична обробка, вакцинація птиці. А ще запропонував ефективну систему – використання спеціально розроблених програм спеціалістів ГК «Агровет Атлантик» та французьких вчених на основі натуральних акарицидних добавок StarMite та Acaritec, які дозволяють ефективно боротися з паразитами і мінімізувати шкідливі відходи в продуктовому ланцюжку, а також ризик згубного впливу під час застосування.

     

    Людмила ОГОРОДНІК

     





    Схожі новини
  • Інновації у годівлі тварин
  • Українські виробники виходять на нові ринки збуту
  • Україна святкує 50-й ювілей організації промислового птахівництва
  • Вітчизняні птахівники зможуть повністю заповнити квоту ЄС
  • Україна виробить 1,2 млн т м'яса птиці-бройлера цього року - Бакуменко

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Птахівництво-2014: новий виток інноваційності


Птахівництво сьогодні є найдинамічнішою галуззю не тільки в тваринництві, але і в сільському господарстві України в цілому. Адже витрати на цей вид бізнесу швидко повертаються в порівнянні з іншими галузями тваринництва. При цьому найефективніше працюють великі інтегровані компанії, де виробляється не лише м'ясо і яйця, але є власне кормовиробництво, зберігання та переробка птахопродукції.

 

Відкриваючи X Міжнародну конференцію птахівників, присвячену 50-річчю промислового птахівництва України, голова Ради директорів асоціації «Союз птахівників України» Олександр Бакуменко зазначив, що лише за останні 10 років обсяги інвестицій у птахівництво перевищили $2,5 мільярдів. За цей час відбулася серйозна реконструкція заводів з переробки яєць та будівництво нових птахокомплексів. «Тому з оптимізмом дивимося на розвиток галузі. Українська продукція абсолютно конкурентоспроможна на світових ринках, ми не боїмося конкуренції, бо маємо високу якість продукції», - підкреслив він.

Олександр Борисовичтакож відзначив, що в Україні зростає переробка яєць. Приміром, у 2013 роцібуло вироблено 31,6 тис. т яєчних продуктів, це на 30% більше в порівнянні з 2012 роком. Щоправда, дуже негативно на виробниках яєць позначилася девальвація гривні. «Ми продаємо на внутрішній ринок 95% виробленої яєчної продукції та 5% експортуємо. Тому доходи за рахунок експорту ніколи не компенсують збитки, які сталися через девальвацію гривні», - пояснив О.Бакуменко.

 

Нові ринки збуту

Українські птахівники у січні - липні поточного року компенсували втрати від закриття ринку Митного союзу за рахунок нарощування поставок в інші країни. Так, за даними асоціації«Українська аграрна конфедерація», обсяг експорту м'яса птиці з України за сім місяців 2014 року зріс порівняно з аналогічним періодом минулого на 9% - до 85,7 тис. тонн.

Поставки продукції до Росії за вказаний період скоротилися до 3,4 тис. т з 23,6 тис. у січні - липні 2013 року, в Казахстан - з 17 тис. т до 5,6 тис. тонн. Водночас вітчизняні птахівники наростили експорт до Іраку - з 8,6 тис. до майже 22 тис. т, в Узбекистан - з 3,3 тис. до 10,6 тис. тонн. Окрім цього, за рахунок торгових преференцій з боку Євросоюзу за згадуваний період обсяг поставок м'яса птиці в Нідерланди склав 4,7 тис. тонн. Такий приріст з лишком компенсував зниження експорту до РФ.

За словами заступника генерального директора компанії UkrLandFarming Ігоря Петрашка, безквотні поставки української яєчної продукції на ринки Європейського Союзу почнуться через 3-4 роки. «Зрозуміло, що квоти збільшуватимуться, ми рухаємося до зони вільної торгівлі з ЄС. Це просто питання часу. Думаю, в 2015-2016 рр. ми матимемо їх збільшення і, напевно, за3-4 роки вийдемо на безквотну поставку», - сказав він. При цьому, за словами Ігоря Петрашка, UkrLandFarming вже до кінця року планує почати поставки незначних обсягів яєчної продукції до Польщі, Німеччини та Нідерландів.

За прогнозами інвестиційної компанії «АРТ Капітал»,збільшення квот на поставки м'яса птиці з України можуть бути заблокованими частиною країн ЄС. «За нашими прогнозами, шанси на збільшення квот Євросоюзом для українського м'яса птиці вже в 2015-му вкрай невеликі. ЄС дуже педантично ставиться до захисту внутрішнього виробника, зважуючи співвідношення попиту і пропозиції», - переконаний старший аналітик компанії Андрій Патіота. Потенційне збільшення квоти на м'ясо птиці, за його словами, може бути заблоковане тими країнами ЄС, які мають позитивний баланс торгівлі м'ясом птиці всередині ринку ЄС. Те ж саме стосується, вважають в інвесткомпанії, і збільшення квот для безмитного експорту яєчних продуктів доЄС.

А поки аналітики роблять прогнози, ПАТ «Миронівський хлібопродукт» (МХП) вже відправив пробну партію фуа-гра в Словаччину. Як уточнили в компанії, перші200 кг охолодженої печінки вже доставлено і триваютьпереговори щодо подальших дій. Крім того, ведуться перемовиниз Голландією, Францією про початок пробних поставок угрудні2014-гоі на 2015-йрік.

 

Обладнання для сучасного птахівництва

Ефективність виробництва та собівартість продукції залежить від утримання птиці. Використання багатоярусної системи утримання курей дає змогу розмістити на одинці виробничої площі в 4-5 разів більше птиці, ніж за будь-якої іншої системи. При цьому витрати кормів на виробництво яєць зменшуються приблизно на 10% порівняно з витратами на напільне утримання.

Представники виробничого об’єднання «ТЕХНА» в рамках конференції запропонували вітчизняним виробникам одну з найсучасніших розробок на ринку світового птахівництва – інноваційну технологію для вирощування бройлерів «Robot». «Фактично ця технологія надає можливість збільшити поголів’я у пташнику,звівши до мінімуму участь людини в більшості процесів вирощування. «Robot» вже успішно застосовується на кількох великих виробництвах, – зазначає перший заступник генерального директора компанії «ТЕХНА»Євген Ворона. – Віднині наші партнери можуть на власні очі побачити, як працює наша система «Robot», і як поводить себе птиця в реальних умовах. На сайті компанії ми запустили цілодобову онлайн-трансляцію з одного з наших експериментальних пташників».

На стенді компанії можливість переглянути онлайн-трансляцію із справжнього пташника була представлена всім гостям заходу. Щодо ефективності застосування технології «Robot», варто підкреслити такі її переваги: можливість програмувати параметри вивантаження бройлерів інизький рівень стресу та травм у птиці.

Створюючи нову продукцію, у компанії дбають, аби їх партнери змогли отримати всі економічні переваги від використання обладнання для птахівництва та співпраці з «ТЕХНА».

За словами Євгена Анатолійовича, сьогодні на ринку обладнання для птахівництва в країнах Євросоюзу користується попитом високотехнологічна система «Балтика», що характеризується можливістю вільного вигулу птиці та виробництвом екопродукції. Завдяки використанню надсучасних технологій вирощування птиці, створених компанією «ТЕХНА», збільшилися обсяги виробництва низки підприємств у США, Казахстані, Узбекистані та Білорусі.

 

«Проблеми є, але є і рішення»

Такими словами характеризує ситуацію на комбікормовому ринку України генеральний директор компанії Nutrition Consulting&Service LLC (NCS) Олена Агєєва. За її словами, сьогодні у вітчизняних виробників кормів є всі шанси і можливості зміцнитися не тільки на внутрішньому, а й на закордонних ринках. «Так, проблеми є, але є і рішення - важливо лише вчасно і в правильній послідовності почати їх застосовувати», - впевнена Олена Агєєва.

В Україні сьогодніпрацює понад 120 виробників комбікормів. Більша частина кормів (близько 70%) виробляється на потужностях вертикально інтегрованих агрохолдингів, чиї молочнотоварні ферми та підприємства з вирощування свиней і птиці споживають цю продукцію.

«Настільки тісна інтеграція з фермерськими підприємствами в рамках однієї компанії істотно стимулює виробників кормів до поліпшення якісних показників, підвищенняекономічної ефективності їх продукції за рахунок удосконалення рецептур та використання високотехнологічних кормових добавок та інгредієнтів, - зазначає Олена Агєєва. - У зв'язку зі сформованою ситуацією на валютному ринку серед українських птахівників і тваринників все більшої популярності набирають вітчизняні премікси та готові корми. Якраз ця ситуація для українських кормових компаній є шансом переламати у свідомості існуючий стереотип: «Імпортні корми краще вітчизняних».

Компанію NCS радує і надихає той факт, що у наших аграріїв з'являється усвідомлення і потреба рухатися в напрямку підвищення виробничої та економічної ефективності. Причому робити це за рахунок оптимізації менеджменту підприємства, використання професійних кормів та альтернативних способів лікувально-профілактичних заходів. Цими діями вони не лише знижують витрати виробництва, але і підвищують якість і безпеку продуктів харчування людей».

Основними проблемами кормового ринку України,на думку Олени Агєєвої, сьогодні є дефіцит кваліфікованих фахівців, здатних точно розрахувати і проконтролювати раціони тварин; відсутність чіткої системи обліку показників ефективності кормів уперіод вирощування і відгодівлі тварин; недостатній контроль за якістю сировини,що надходить напереробку.

 

Робимо правильний вибір

Важливим є той факт, що розуміння і чітке визначення проблем у будь-якій галузі, в тому числі й кормовій,закладає в 90% випадків основу для їх успішних рішень. Про те, як правильно вибрати премікс, розповів під час семінару комерційний директор заводу з виробництва преміксів NOVACORE® - Костянтин Ковтун.

Питання якості в преміксах принципові, ботільки ефективні премікси збагачують харчування тварин і птиці необхідними вітамінами і мікроелементами. За словами Костянтина Михайловича: «Використовуючи повноцінні премікси, можна уникнути станів, викликаних нестачею вітамінів і мікроелементів (гіпо- та авітамінози, мікроелементози)».

Серед найважливіших чинників, які впливають на активність компонентів, упреміксі є: вихідна якість сировини; якість зберігання компонентів, властивості середовища для змішування (носій); терміни та умови зберігання готових преміксів.

Всі сировинні компоненти, що використовуються у виробництві преміксів, повинні не тільки супроводжуватися документами, підтверджуючими їх якість та безпеку, а й проходити ретельний лабораторний контроль на вході - вміст активних компонентів, задекларованих в супроводжуючих сертифікатах якості, так і на ряд додаткових параметрів.

Крім ретельної перевірки, необхідно забезпечити максимальне збереження стабільності активних речовин чутливих компонентів (вітаміни, ферменти тощо). На заводі NOVACORE® для таких компонентів передбачено спеціальні камери з автоматичним температурним режимом.

Виробники-преміксери, які дбають про якість своєї продукції, особливу увагу приділяють наповнювачу для преміксу, враховуючи такі чинники як вологість мінерального носія до 1% та мінімум органічних складових.

Також за словами Костянтина Ковтуна, ключовою характеристикою якості такого багатокомпонентного продукту як премікс є однорідність змішування. «Важливо якісно розподілити в масі готового корму вітаміни і мікроелементи, дозування яких при прямому введенні в комбікорм становить менше 1кг/т, - зазначає Костянтин Михайлович. - Уцьому випадку важливо не помилитися у виборі преміксера, оскільки не кожен виробник має спеціальне технічне обладнання».

Крім того Костянтин Ковтун рекомендував при оцінці преміксера звертати увагу на: рівень лабораторного контролю,походження і режим зберігання сировини, технологічність виробництва,терміни зберігання готових преміксів і найголовніше - відкритість і готовність показувати клієнтам вищевикладене.

«Ми розуміємо, що відповідальність за якість і своєчасне виконання зобов'язань - основа нашої репутації, тому ми працюємо завжди в чітко обумовлені терміни і надаємо «чесні» премікси з чіткою відповідністю, заявленим рецептам. Високий європейський рівень організації виробництва, його гнучкість, автоматизація, а також ретельний лабораторний контроль якості - як сировини, так і готової продукції і в підсумку довіраклієнтів - запорука успіху нашого підприємства на внутрішньому і зовнішньому ринках», - відзначає Костянтин Ковтун.

 

Використовуємо комплексний підхід

В рамках конференції ГК «Агровет Атлантик» презентувала нові продукти для ефективного росту та розвитку птиці, а також провела семінар на тему: «Комплексний підхід у боротьбі з червоним курячим кліщем».

Кандидат с.-г. наук, технічний продакт-менеджер по напрямку «Птиця» Олег Осіпенко зазначив, що розвиток галузі істотно гальмує паразитарне захворювання дерманісіоз, збудником якого є червоний курячий кліщ.

Даний паразит все більше поширюється по птахофабриках України із півдня в центральну і західну частину держави. Зараження птахофабрик відбувається внаслідок переміщення ураженого молодняка та в основному через зворотну тару. Червоні курячі кліщі здатні переносити збудників мікоплазмозу, пастерельозу, бореліозу, орнітозу, холери та чуми птиці, Ку-лихоманки, сальмонельозу та інших.

За підрахунками експерта, в Україні інфікованими є 50-60% птахівничих підприємств, а самі кліщі паразитують на всіх видах домашньої птиці.

Основні наслідки захворювання, що спричиняє червоний курячий кліщ: зниження інтенсивності несучості в середньому від 2% до 15% при високому зараженні пташника; підвищення смертності на 5%; зниження на 5-10% категорійності яєць.

Економічні втрати за підрахунками європейських птахівників становлять: 0.29 € на голову в результаті зниження виробничих показників продуктивності або ж 0.14 € на голову для лікування від червоних кліщів.

Олег Осіпенко розповів про різні способи боротьби з курячим недугом: хімічна обробка, фізична обробка, вакцинація птиці. А ще запропонував ефективну систему – використання спеціально розроблених програм спеціалістів ГК «Агровет Атлантик» та французьких вчених на основі натуральних акарицидних добавок StarMite та Acaritec, які дозволяють ефективно боротися з паразитами і мінімізувати шкідливі відходи в продуктовому ланцюжку, а також ризик згубного впливу під час застосування.

 

Людмила ОГОРОДНІК

 





Схожі новини
  • Інновації у годівлі тварин
  • Українські виробники виходять на нові ринки збуту
  • Україна святкує 50-й ювілей організації промислового птахівництва
  • Вітчизняні птахівники зможуть повністю заповнити квоту ЄС
  • Україна виробить 1,2 млн т м'яса птиці-бройлера цього року - Бакуменко

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.