Аграрний тиждень. Україна
» » Аграрії готові вийти на Майдан в разі обвалу цін на зерно
» » Аграрії готові вийти на Майдан в разі обвалу цін на зерно

Аграрії готові вийти на Майдан в разі обвалу цін на зерно


Голова Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів України Іван Томич переконаний, що у разі обвалу цін на зерно, відбудеться хлібний Майдан. Про це він сказав під час круглого столу, передає кореспондент УНН.

Він відзначив, що виповнюється 100 днів з моменту приходу нової влади, проте аграрії не почули озвучених напрямків або загальних підходів щодо формування нової аграрної політики України. Також він відзначив відсутність діалогу між владою, представниками галузі та громадськістю.

"Я сьогодні звертаюсь до влади – і до ВР, і до уряду … Якщо відбудеться обвал ціни (на зерно – Ред.) у липні-серпні, я заявляю від об’єднання – буде хлібний Майдан”, - зазначив І.Томич.

Він також наголосив, що аграрії чекають, що відповідно до закону України, ціна на продовольчу пшеницю 5 класу буде встановлена на рівні 2,5 тис. грн.

"Ми чекаємо найближчим часом такого результату … Якщо буде ця витримана позиція, навіть якщо нічого більше не буде, аграрії виживуть і забезпечать продовольство і наступного року. Якщо це буде зірвано, продовольча безпека наступного року може бути під загрозою”, - сказав І.Томич.

Нагадаємо, раніше президент Української зернової асоціації В.Клименко повідомив, що на сьогодні немає передумов для зростання світових цін на зернові культури.





Схожі новини
  • Кабмін вирішив продати 300 тис. т зерна з Аграрного фонду за ціною не менше 2,1 тис. грн за тонну
  • Добкін не виключає подорожчання соціальних сортів хліба у Харківській області
  • Звіт Мінсільгоспу США може змінити ціни на українське зерно
  • Частина золотовалютних резервів має зберігатися в зерні
  • Навесні гречана крупа подорожчає не більше ніж на 4%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.