Аграрний тиждень. Україна
» » Україна експортує рекордну кількість рапсу
» » Україна експортує рекордну кількість рапсу

Україна експортує рекордну кількість рапсу


Україна експортує рекордну кількість рапсуСтарт нового 2018/19 сезону на українському експортному ринку рапсу характеризується активною торгівлею, що пов'язано з раннім початком збиральних робіт і їх високими темпами упродовж усього періоду, відмічають аналітики УкрАгроКонсалт.

В результаті перших двох місяців сезону, на зовнішні ринки у липні поставлено 329,4 тис. тонн і 585,2 тис. тонн рапсу у серпні. Вцілому, за два місяці нового сезону експорт також досяг рекордної відмітки 914,7 тис. тонн.

Очікується, що така тенденція збережеться упродовж усього сезону. За оцінками УкрАгроКонсалт, експортний потенціал 2018/19 МГ оцінюється на новому рекордному рівні. Основним напрямом експорту українського рапсу залишаються країни ЄС, доля участі яких виросла до 86%. Пакистан, відновивши закупівлі рапсу з України у минулому 2017/18 сезоні, залишається в числі лідерів, займаючи 7% усього експорту. Така ж частка ринку належить і ОАЕ.





Схожі новини
  • Темпи експорту української соняшникової олії відстають від минулорічних
  • Експорт ячменю та пшениці б'є рекорди
  • Запаси ріпаку в світі будуть найнижчими за 13 років
  • Експортний потенціал українського зерна в 2015/16 МР становить 40,5 млн. тонн – Мінагропрод
  • Украина практически исчерпала экспортный потенциал по рапсу

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.