Аграрний тиждень. Україна
» » Приватні домогосподарства збільшили установку сонячних панелей в 2,5 рази
» » Приватні домогосподарства збільшили установку сонячних панелей в 2,5 рази

Приватні домогосподарства збільшили установку сонячних панелей в 2,5 рази


У третьому кварталі цього року ще 1371 домогосподарство України встановило сонячні панелі і тепер споживає "чисту" електроенергію.

Про це з посиланням на прес-службу Держенергоефективності повідомляє БізнесЦензор.

"За 9 місяців цього року більше 3 тисяч сімей встановили сонячні електростанції, що в 2,5 разу більше, ніж за аналогічний період 2017 (1214 сім'ї)", - говориться в повідомленні.

За даними Держенергоефективності, стимулом до переходу на "чисту" енергію стало не лише бажання сімей стати більше енергонезалежними, але і можливість заробити на продаж надлишку електроенергії в мережу за "зеленим" тарифом розміром 18,09 євроцентів/кВт*ч. Держенергоефективність повідомляє, що завдяки розробленому в 2015 році закону, більше 6 тис. сімей встановили сонячні панелі загальною потужністю 121 МВт, що складає близько 10% від усіх потужностей сонячної енергетики в країні. Також 120 млн євро інвестовано в такі приватні сонячні електростанції.





Схожі новини
  • В Україні за три роки у 100 разів зросла кількість домогосподарств, які встановили сонячні панелі, – Держенергоефективност
  • Херсонці, які заробляють на даху
  • «РЕНТЕХНО» ГАРАНТУЄ МІСЦЕ ПІД СОНЦЕМ
  • Альтернативна енергетика і Хмельниччина
  • Для сонячних електростанцій Клюєва і Януковича виділили ще 540 гектарів землі в Криму

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.