Науковці та успішні практики запевняють, що, використовуючи високоякісне насіння, приблизно на 25% можна збільшити урожайність сільгоспкультур, при цьому не змінюючи традиційну технологію вирощування! Тобто замість 4 га ви підживите, виорете, засієте 3 га, а зберете продукції не менше. Але при цьому скорочуються на чверть всі технологічні затрати....
ДокладнішеУ світі зростає попит на екологічно чисті продукти, які отримують без застосування хімічних речовин. «Саме такий напрямок став головним у діяльності нашого підприємства – торгового дому «Геотек», - розповідає його директор Катерина Василівна Комова. – Усі наші препарати виготовляються на основі живих, або як їх ще називають ефективних мікроорганізмів....
ДокладнішеНи для кого не секрет, что Харьковская область имеет сильнейший потенциал в сельском хозяйстве и с каждым годом наш агросектор становится все более привлекательным для инвесторов. Но чтобы добиться высокой эффективности в АПК, необходимо внедрять новые агротехнологии, для чего на рынке представлен весьма широкий спектр сельскохозяйственных машин ведущих украинских, российских и зарубежных производителей....
ДокладнішеНезважаючи на високородючі землі та сприятливі агрокліматичні умови, врожаї основних сільгоспкультур в Україні поступаються розвинутим країнам у 1,5-2 рази. Якщо середня врожайність озимої пшениці в Англії, Франції і Німеччині близько 70 ц/га, то у нашій країні - лише 40 ц/га. Подібне відставання від ряду країн Європи відмічається по кукурудзі, сої, соняшнику, цукрових буряках, картоплі і деяких інших культурах....
ДокладнішеЗакінчення статті. Початок читайте, будь ласка, в №№42, 03 нашої газети. Відомо, що правильна технологія годівлі новонароджених телят – основа продуктивності дорослих тварин. Тому зооветспеціалісти господарств мають ознайомитися з посвідченням про якість ЗНМ, вивчити технологію його приготування та випоювання, узагальнити досвід його використання в інших господарствах. Необхідно також постійно проводити аналіз результатів використання ЗНМ. Наразі актуально розширення обсягів виробництва замінників незбираного молока за промисловою технологією, прийнятою на підприємствах...
ДокладнішеСеред багатьох шкідливих організмів, що уражують картоплю, золотиста картопляна нематода Globodera rostochiensis - чи не найбільш небезпечний, та водночас найменш відомий пересічному господарю об’єкт. Це мікроскопічний круглий черв, майже непомітний неозброєним оком. Проте сам він достатньо озброєний, щоб спричинити не просто недобір врожаю, а майже повну його відсутність. Якою ж такою зброєю володіє цей живий організм, щоб заслужити звання головного патогена картоплі?...
ДокладнішеВиробництво зерна є провідною галуззю агропромислового комплексу АР Крим та областей південної частини степової зони України. Південний Степ є окремою специфічною зоною із загальною площею ріллі понад 5,3 млн. га, з яких 1,69 млн. га є зрошуваними. У природно-кліматичному відношенні регіон характеризується високим забезпеченням тепловими ресурсами і є одним із найсприятливіших для ведення сільського господарства. Основним фактором, що лімітує та стримує реалізацію потенційних можливостей сортів і гібридів агрокультур, є недостатня забезпеченість вологою – гідротермічний...
ДокладнішеКорова повинна бути розміщена на період отелення в чистий, продезінфікований родильний станок-бокс. У приміщенні для отелення корів і вирощування молодняка не повинно бути протягів і сирості, підлогу устилають товстим шаром чистої, без плісені, соломи, яку щоденно добавляють....
ДокладнішеУ той час, як з багатьох регіонів України надходить сумна інформація про зменшення поголів’я ВРХ та виробництва продуктів тваринництва, на Білоцерківщині, ніби в іншій державі, – все по-доброму навпаки. Так, протягом минулого року господарства району реалізували 3,6 тис. т м'яса худоби та птиці в живій вазі й виробили 31,7 тис. т молока, що на 9% більше, ніж позаторік....
ДокладнішеЗ давніх часів водоплавна птиця в Україні, так само як і інша сільськогосподарська птиця, займала чільне місце в господарствах селян, мешканців міст. Порівняно невеликі витрати кормів та праці при утриманні такої птиці давали можливість одержати цінне м’ясо, пір’яно-пухову сировину для домашніх потреб та продажу на ринку....
Докладніше