Аграрний тиждень. Україна
» » » АГРАРНА НИВА КАНАДИ
» » » АГРАРНА НИВА КАНАДИ

    АГРАРНА НИВА КАНАДИ


    Галузь забезпечує високу якість життя громадян і вважається зразком економічного поступу. У чому ж секрет успіху канадських аграріїв, чим вони заслужили високу оцінку своїх громадян?
    Частка сільського господарства у ВВП Канади становить приблизно 8%: $26,5 млрд. надходить від експорту продукції (п'яте місце в світі).
    Значна частина корпоративних податкових надходжень, отриманих від діяльності у сільському господарстві, йде на фінансування соціальних програм та інших ініціатив. Інвестиції Канади в аграрну справу мають на меті також досягнення певних результатів в економічній та соціальній політиці. Насамперед, це:
    Безпека харчової продукції:
    – організація і управління системою безпеки виробництва, а також реалізації харчової продукції.
    Економічне зростання:
    – орієнтація на загальне зростання економіки та економічний розвиток регіонів.
    Рівень якості життя:
    – забезпечення спроможності аграрного сектору працювати і розвиватися з урахуванням потреб, що можуть виникати у майбутньому.
    Канада на своєму шляху до побудови більш конкурентноздатної системи відносин у виробництві, переробці і сприянні безпеці сільськогосподарської продукції спирається на стратегію наукового та інноваційного розвитку 2005-2010 рр.
    Цей, поза сумнівом, пізнавальний документ визначає сільське господарство як галузь, проблеми якої стоять сьогодні на одному рівні із глобальними проблемами людства, тобто прирівнюються за важливістю до небезпеки інфекційних захворювань, проблеми вичерпності земних ресурсів, глобальної зміни клімату, тероризму.
    Така висока стурбованість проблемами АПК в Канаді визначає пріоритетні напрями його розвитку, такі як:
    Управління захистом і безпекою довкілля:
    – раціональне управління довкіллям, розробка біопродуктів та біотехнологій для зменшення шкідливого впливу глобального потепління та зміни клімату на енергетичні та природні ресурси, транспортування, будівництво та агросектор в цілому.
    Енергетика:
    – отримання енергії з біомаси (біоетанол, біодизель, біогаз) та біопроцесів – анаеробне дигерування (anaerobic digestion), піроліз (pyrolysis).
    Міжнародна конкуренція:
    – використання аграрної науки та інновацій для підтримки канадських ферм та підприємств;
    – підвищення конкурентноздатності і продуктивності експортної продукції.
    Інноваційна та наукова діяльність трансформує знання у корисні переваги для канадців. Зокрема, через процес, при якому нові технології втілюються у виробництво вже сьогодні. Так, у Канаді не лише народжуються нові види продукції, а й входять у повсякденне життя покращені продукти, послуги тощо. Тобто, інновації стають успішними лише тоді, коли їх використання веде до зміни звичного способу діяльності або до їх серійного виробництва.

    Дмитро ПЕКАРЧУК





    Схожі новини
  • Єдино можливий шлях стабільного розвитку наукової діяльності
  • НААНУ стане центром науково-інноваційної діяльності в аграрному секторі
  • Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції
  • Мінекономрозвитку ініціює реалізацію в Україні держпрограми управління якістю
  • СТРАТЕГІЯ НАУКОВОГО ТА ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА КАНАДИ – ГОЛОВНЕ ДЖЕРЕЛО ЕКОНОМІЧНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

АГРАРНА НИВА КАНАДИ


Галузь забезпечує високу якість життя громадян і вважається зразком економічного поступу. У чому ж секрет успіху канадських аграріїв, чим вони заслужили високу оцінку своїх громадян?
Частка сільського господарства у ВВП Канади становить приблизно 8%: $26,5 млрд. надходить від експорту продукції (п'яте місце в світі).
Значна частина корпоративних податкових надходжень, отриманих від діяльності у сільському господарстві, йде на фінансування соціальних програм та інших ініціатив. Інвестиції Канади в аграрну справу мають на меті також досягнення певних результатів в економічній та соціальній політиці. Насамперед, це:
Безпека харчової продукції:
– організація і управління системою безпеки виробництва, а також реалізації харчової продукції.
Економічне зростання:
– орієнтація на загальне зростання економіки та економічний розвиток регіонів.
Рівень якості життя:
– забезпечення спроможності аграрного сектору працювати і розвиватися з урахуванням потреб, що можуть виникати у майбутньому.
Канада на своєму шляху до побудови більш конкурентноздатної системи відносин у виробництві, переробці і сприянні безпеці сільськогосподарської продукції спирається на стратегію наукового та інноваційного розвитку 2005-2010 рр.
Цей, поза сумнівом, пізнавальний документ визначає сільське господарство як галузь, проблеми якої стоять сьогодні на одному рівні із глобальними проблемами людства, тобто прирівнюються за важливістю до небезпеки інфекційних захворювань, проблеми вичерпності земних ресурсів, глобальної зміни клімату, тероризму.
Така висока стурбованість проблемами АПК в Канаді визначає пріоритетні напрями його розвитку, такі як:
Управління захистом і безпекою довкілля:
– раціональне управління довкіллям, розробка біопродуктів та біотехнологій для зменшення шкідливого впливу глобального потепління та зміни клімату на енергетичні та природні ресурси, транспортування, будівництво та агросектор в цілому.
Енергетика:
– отримання енергії з біомаси (біоетанол, біодизель, біогаз) та біопроцесів – анаеробне дигерування (anaerobic digestion), піроліз (pyrolysis).
Міжнародна конкуренція:
– використання аграрної науки та інновацій для підтримки канадських ферм та підприємств;
– підвищення конкурентноздатності і продуктивності експортної продукції.
Інноваційна та наукова діяльність трансформує знання у корисні переваги для канадців. Зокрема, через процес, при якому нові технології втілюються у виробництво вже сьогодні. Так, у Канаді не лише народжуються нові види продукції, а й входять у повсякденне життя покращені продукти, послуги тощо. Тобто, інновації стають успішними лише тоді, коли їх використання веде до зміни звичного способу діяльності або до їх серійного виробництва.

Дмитро ПЕКАРЧУК





Схожі новини
  • Єдино можливий шлях стабільного розвитку наукової діяльності
  • НААНУ стане центром науково-інноваційної діяльності в аграрному секторі
  • Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції
  • Мінекономрозвитку ініціює реалізацію в Україні держпрограми управління якістю
  • СТРАТЕГІЯ НАУКОВОГО ТА ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА КАНАДИ – ГОЛОВНЕ ДЖЕРЕЛО ЕКОНОМІЧНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.