Аграрний тиждень. Україна
» » Знайшли кишкову паличку
» » Знайшли кишкову паличку

    Знайшли кишкову паличку


    Центр незалежних споживчих експертиз «Тест» вивчив якість баликів у вакуумнім упаковці. У трьох зразках із дев’яти було виявлено кишкову паличку. Перевірку за мікробіологією не пройшли балики «Роганський», «Царская охота» та «Елітекс». Крім того, продукт перевірили за чотирма фізико-хімічними показниками. Насамперед визначили відсоток вологості. Згідно із ДСТУ 4668: 2006 філей вищого сорту сирокопчений повинен містити не більш як 60 відсотків вологи, а стосовно балику в стандарті норм чомусь немає. Протестована продукція містила від 63,7 відсотка вологи (у балику «Луганські делікатеси») до 77,3 (у балику «Поліс»). Нечесні на руку виробники можуть створити м’ясний продукт практично без м’яса. Навіть якщо балик виготовляється із суцільного шматка свинини або яловичини, можна «нашпигувати» його замінниками. У нашому випадку продукти були справді натуральні. Замінників м’яса — сої та крохмалю — фахівці не знайшли в жодному зі зразків.





    Схожі новини
  • Сири, які коштують менше ніж 50 грн/кг, фальсифікат
  • Не все домашнє корисне
  • Молочна географія
  • Українські ковбаси повні ненатуральних інгредієнтів - ЗМІ
  • Базарне молоко та сир небезпечні для здоров'я - експертиза

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Знайшли кишкову паличку


Центр незалежних споживчих експертиз «Тест» вивчив якість баликів у вакуумнім упаковці. У трьох зразках із дев’яти було виявлено кишкову паличку. Перевірку за мікробіологією не пройшли балики «Роганський», «Царская охота» та «Елітекс». Крім того, продукт перевірили за чотирма фізико-хімічними показниками. Насамперед визначили відсоток вологості. Згідно із ДСТУ 4668: 2006 філей вищого сорту сирокопчений повинен містити не більш як 60 відсотків вологи, а стосовно балику в стандарті норм чомусь немає. Протестована продукція містила від 63,7 відсотка вологи (у балику «Луганські делікатеси») до 77,3 (у балику «Поліс»). Нечесні на руку виробники можуть створити м’ясний продукт практично без м’яса. Навіть якщо балик виготовляється із суцільного шматка свинини або яловичини, можна «нашпигувати» його замінниками. У нашому випадку продукти були справді натуральні. Замінників м’яса — сої та крохмалю — фахівці не знайшли в жодному зі зразків.





Схожі новини
  • Сири, які коштують менше ніж 50 грн/кг, фальсифікат
  • Не все домашнє корисне
  • Молочна географія
  • Українські ковбаси повні ненатуральних інгредієнтів - ЗМІ
  • Базарне молоко та сир небезпечні для здоров'я - експертиза

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.