Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Знайшли кишкову паличку
АТУ»Новини»Знайшли кишкову паличку

    Знайшли кишкову паличку


    Центр незалежних споживчих експертиз «Тест» вивчив якість баликів у вакуумнім упаковці. У трьох зразках із дев’яти було виявлено кишкову паличку. Перевірку за мікробіологією не пройшли балики «Роганський», «Царская охота» та «Елітекс». Крім того, продукт перевірили за чотирма фізико-хімічними показниками. Насамперед визначили відсоток вологості. Згідно із ДСТУ 4668: 2006 філей вищого сорту сирокопчений повинен містити не більш як 60 відсотків вологи, а стосовно балику в стандарті норм чомусь немає. Протестована продукція містила від 63,7 відсотка вологи (у балику «Луганські делікатеси») до 77,3 (у балику «Поліс»). Нечесні на руку виробники можуть створити м’ясний продукт практично без м’яса. Навіть якщо балик виготовляється із суцільного шматка свинини або яловичини, можна «нашпигувати» його замінниками. У нашому випадку продукти були справді натуральні. Замінників м’яса — сої та крохмалю — фахівці не знайшли в жодному зі зразків.





    Схожі новини
  • Не все домашнє корисне
  • Базарне молоко та сир небезпечні для здоров'я - експертиза
  • Молочна географія
  • Українські ковбаси повні ненатуральних інгредієнтів - ЗМІ
  • Сири, які коштують менше ніж 50 грн/кг, фальсифікат

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Знайшли кишкову паличку

25 січень, Розділ Новини, переглядів 3 906

Центр незалежних споживчих експертиз «Тест» вивчив якість баликів у вакуумнім упаковці. У трьох зразках із дев’яти було виявлено кишкову паличку. Перевірку за мікробіологією не пройшли балики «Роганський», «Царская охота» та «Елітекс». Крім того, продукт перевірили за чотирма фізико-хімічними показниками. Насамперед визначили відсоток вологості. Згідно із ДСТУ 4668: 2006 філей вищого сорту сирокопчений повинен містити не більш як 60 відсотків вологи, а стосовно балику в стандарті норм чомусь немає. Протестована продукція містила від 63,7 відсотка вологи (у балику «Луганські делікатеси») до 77,3 (у балику «Поліс»). Нечесні на руку виробники можуть створити м’ясний продукт практично без м’яса. Навіть якщо балик виготовляється із суцільного шматка свинини або яловичини, можна «нашпигувати» його замінниками. У нашому випадку продукти були справді натуральні. Замінників м’яса — сої та крохмалю — фахівці не знайшли в жодному зі зразків.





Схожі новини
  • Не все домашнє корисне
  • Базарне молоко та сир небезпечні для здоров'я - експертиза
  • Молочна географія
  • Українські ковбаси повні ненатуральних інгредієнтів - ЗМІ
  • Сири, які коштують менше ніж 50 грн/кг, фальсифікат

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.