Аграрний тиждень. Україна
» » Українські ковбаси повні ненатуральних інгредієнтів - ЗМІ
» » Українські ковбаси повні ненатуральних інгредієнтів - ЗМІ

    Українські ковбаси повні ненатуральних інгредієнтів - ЗМІ


    Соя, крохмаль, кишкова паличка. Такі додаткові інгредієнти регулярно знаходять у ковбасі. Але дослідники не приховують, що це не повний перелік добавок. Оскільки не можуть визначити до десяти відсотків складу ковбаси. “Подробиці” продовжують цикл сюжетів про якість продуктів. Олеся Комарницька з’ясовувала, чим годують українців і чому навіть тварини не завжди погоджуються їсти ковбасу та сосиски?

    Для семирічної Лілі улюблені ласощі не цукерки, а варена ковбаса. “Докторська” – на столі, дитина – в хорошому настрої. Ось тільки мама цьому не дуже рада.

    Звідки у м’яса такий колір – загадка не тільки для Лілиної мами, але і для дослідників. У центрі експертиз на перевірку відправили улюблену “Лікарську”. Зразки купили найдорожчі, на них було вказано, що зроблені за ДСТом. Але всупереч нормам і складу, написаному на упаковці, в продукті знайшли крохмаль. А ось недорогий жир з ковбаси – кудись зник.

    Ніна Кільдій, керівник відділу тестування центру експертиз:

    - Була наприклад жирність заявлена не більше 22%. А вона була близько 5. Відчуваєте. ніхто не буде економити на салі, на жирі і додавати значно більше м’яса. Ми починаємо підозрювати, що є якісь абсолютно приховані інгредієнти, які важко ідентифікувати.

    В інтернеті регулярно з’являється відео, як ковбасу роблять з порошків. Але рецепт продукту в жодній українській лабораторії повністю не розкривають.

    Розбирають ковбасу на молекули, але з чого складається більше 10 відсотків продукту – визначити не можуть. Навіть порошок зі свинячої шкурки, який замінює м’ясо і добре тримає воду – виявити в наших лабораторіях проблема.

    В інспекції прав споживачів – і без детальних досліджень третину перевіреної м’ясної продукції забракували. Склали чорний список. У ньому половина сосисок і ковбас – дитячі та вищого ґатунку.

    Олег Кобельков, начальник відділу Державної інспекції України із захисту прав споживачів:

    - Пишуть – ковбаса докторська і вміст, у супровідних документах, там у складі соя не вказується, а реально сою знаходимо.

    Крім сої, лаборант Олена, в ковбасі часто бачить кишкову паличку.

    Олена Загорулько, завідувач сектором мікробіологічних досліджень Інституту споживчих експертиз:

    - Кожен другий продукт, який ми перевіряємо в лабораторії, ми виявляємо бактерії – групи кишкової палички. Наслідки неякісної ковбаси спостерігає гастроентеролог Оксана Романенко. Розповідає, через що регулярно приходять до неї на прийом пацієнти

    Оксана Романенко, гастроентеролог:

    - З ковбас найчастіше відварні і сосиски. Звичайна харчова токсикоінфекція, це болі в животі, блювота.

    Надивившись на яскраво рожеву дитячу по 36 гривень за кілограм, продавець відкриває секрет.

    Семирічна Ліля в подробиці приготування ковбаси не вникає.

    Олеся Комарницька, кореспондент:

    - А ось кота Гарфільда ні рожевим кольором, ні приємним запахом не обдуриш. З’їсти сосиску кіт відмовляється. Тільки понюхав – і відвернувся.





    Схожі новини
  • Сири, які коштують менше ніж 50 грн/кг, фальсифікат
  • "Глобинський м'ясокомбінат" оштрафували за неправдиву інформацію про склад ковбаси
  • Знайшли кишкову паличку
  • Українці більше за все полюбляють апельсиновий та яблучний соки
  • Половина товарів на українському ринку не відповідають вимогам законодавства - Держспоживінспекція

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Українські ковбаси повні ненатуральних інгредієнтів - ЗМІ


Соя, крохмаль, кишкова паличка. Такі додаткові інгредієнти регулярно знаходять у ковбасі. Але дослідники не приховують, що це не повний перелік добавок. Оскільки не можуть визначити до десяти відсотків складу ковбаси. “Подробиці” продовжують цикл сюжетів про якість продуктів. Олеся Комарницька з’ясовувала, чим годують українців і чому навіть тварини не завжди погоджуються їсти ковбасу та сосиски?

Для семирічної Лілі улюблені ласощі не цукерки, а варена ковбаса. “Докторська” – на столі, дитина – в хорошому настрої. Ось тільки мама цьому не дуже рада.

Звідки у м’яса такий колір – загадка не тільки для Лілиної мами, але і для дослідників. У центрі експертиз на перевірку відправили улюблену “Лікарську”. Зразки купили найдорожчі, на них було вказано, що зроблені за ДСТом. Але всупереч нормам і складу, написаному на упаковці, в продукті знайшли крохмаль. А ось недорогий жир з ковбаси – кудись зник.

Ніна Кільдій, керівник відділу тестування центру експертиз:

- Була наприклад жирність заявлена не більше 22%. А вона була близько 5. Відчуваєте. ніхто не буде економити на салі, на жирі і додавати значно більше м’яса. Ми починаємо підозрювати, що є якісь абсолютно приховані інгредієнти, які важко ідентифікувати.

В інтернеті регулярно з’являється відео, як ковбасу роблять з порошків. Але рецепт продукту в жодній українській лабораторії повністю не розкривають.

Розбирають ковбасу на молекули, але з чого складається більше 10 відсотків продукту – визначити не можуть. Навіть порошок зі свинячої шкурки, який замінює м’ясо і добре тримає воду – виявити в наших лабораторіях проблема.

В інспекції прав споживачів – і без детальних досліджень третину перевіреної м’ясної продукції забракували. Склали чорний список. У ньому половина сосисок і ковбас – дитячі та вищого ґатунку.

Олег Кобельков, начальник відділу Державної інспекції України із захисту прав споживачів:

- Пишуть – ковбаса докторська і вміст, у супровідних документах, там у складі соя не вказується, а реально сою знаходимо.

Крім сої, лаборант Олена, в ковбасі часто бачить кишкову паличку.

Олена Загорулько, завідувач сектором мікробіологічних досліджень Інституту споживчих експертиз:

- Кожен другий продукт, який ми перевіряємо в лабораторії, ми виявляємо бактерії – групи кишкової палички. Наслідки неякісної ковбаси спостерігає гастроентеролог Оксана Романенко. Розповідає, через що регулярно приходять до неї на прийом пацієнти

Оксана Романенко, гастроентеролог:

- З ковбас найчастіше відварні і сосиски. Звичайна харчова токсикоінфекція, це болі в животі, блювота.

Надивившись на яскраво рожеву дитячу по 36 гривень за кілограм, продавець відкриває секрет.

Семирічна Ліля в подробиці приготування ковбаси не вникає.

Олеся Комарницька, кореспондент:

- А ось кота Гарфільда ні рожевим кольором, ні приємним запахом не обдуриш. З’їсти сосиску кіт відмовляється. Тільки понюхав – і відвернувся.





Схожі новини
  • Сири, які коштують менше ніж 50 грн/кг, фальсифікат
  • "Глобинський м'ясокомбінат" оштрафували за неправдиву інформацію про склад ковбаси
  • Знайшли кишкову паличку
  • Українці більше за все полюбляють апельсиновий та яблучний соки
  • Половина товарів на українському ринку не відповідають вимогам законодавства - Держспоживінспекція

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.