Сьогоднішні ціни на овочі, порівняно з минулорічними, знизилися на 21,1%. Зокрема, на 15,6% впала ціна на цибулю, на 13,3% подешевшали тепличні томати, на 12% − буряк та на 8,5% знизилася в ціні картопля. Цьому сприяв високий урожай овочів та збільшення потужностей для їхнього зберігання протягом року. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«Українці повинні бути максимально забезпечені овочами власного виробництва. Тому Уряд і Міністерство аграрної політики та продовольства приділяють цьому питанню особливу увагу, як одній зі складових продовольчої безпеки. На сьогодні в Україні продовжується щотижневий моніторинг цін на продукти харчування на місцевих оптових та роздрібних ринках. І відповідно до даних станом минулий тиждень, ціни на овочі знизилися на 21,1%, порівняно з аналогічною датою попереднього року», − зазначив Микола Присяжнюк.
Міністр поінформував, що на 15,6% знизилася ціна на цибулю (до 1,84 грн/кг), на 13,3% подешевшали тепличні томати (до 16,79 грн/кг) та на 1,1% − морква (до 2,71 грн/кг), на 12,5% (до 2,24 грн/кг) буряк та на 8,5% знизилася в ціні картопля (до 1,82 грн/кг).
«В Україні зростає виробництво овочів. І відповідно, їхнє споживання громадянами за останні два роки збільшилося на 17%. Разом із тим, зростають обсяги потужностей зберігання овочів», − зауважив Микола Присяжнюк.
Також очільник відомства нагадав, що завдяки підтримці держави тільки у минулому році введено в експлуатацію 19 овочесховищ, а це 13 тисяч тонн додаткових ємностей. До 2015 року передбачається збільшити ємності ще на 550 тисяч тонн.