У 2012 році в Україні відбулося збільшення обсягів промислового виробництва харчових продуктів. Наразі частка продажу вітчизняного продовольства у торгових мережах становить в середньому 90-98%. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
В Україні поступово відбувається нарощення виробництва продукції харчової промисловості. Окрім того, частка продажу вітчизняного продовольства у товарообігу торгової мережі підприємств на сьогодні досить висока і становить близько 90-98%. Також завдяки підвищенню якості вітчизняної продукції харчування та дотримання світових стандартів, на неї поступово зростає попит на зовнішніх ринках.
«Свідченням високої якості харчових продуктів українського виробництва є також попит на неї на зовнішніх ринках. Понад 56% експорту продукції агропромислового комплексу − це якісна продукція харчової та переробної промисловості. І на сьогодні якість української продукції дає змогу експортувати до 20% вироблених в Україні молочних виробів, 20% маргаринів та аналогічних продуктів, до 50% кондитерських виробів та 85% виробленої в Україні соняшникової олії», − зазначив Микола Присяжнюк.
Як повідомлялося раніше, з початку року в Україні зросло виробництво продукції харчової промисловості. Так, у січні-жовтні виробництво кисломолочних продуктів збільшилося на 2,9% (вироблено 412 тисяч тонн), сиру кисломолочного – на 3,3% (65 тисяч тонн), масла вершкового – на 16% (77,3 тисячі тонн), молока обробленого рідкого – на 6,2% (771 тисяча тонн), олії соняшникової нерафінованої – на 20,7% (2,9 мільйона тонн).