Аграрний тиждень. Україна
» » Голова Держветфітослужби: Українці та іноземці можуть без остраху споживати вітчизняну агропродукцію
» » Голова Держветфітослужби: Українці та іноземці можуть без остраху споживати вітчизняну агропродукцію

    Голова Держветфітослужби: Українці та іноземці можуть без остраху споживати вітчизняну агропродукцію


    Вітчизняні та закордонні споживачі української продукції харчування можуть бути абсолютно впевненими у її безпечності. Для цього Держветфітослужба України забезпечує контроль якості та безпечності продукції харчування за принципом «від лану до столу». Зокрема, на сьогодні в Україні ретельно виконується дотримання міжнародних фітосанітарних вимог у процесі вирощування сировини, її переробки та під час постачання готової продукції до кінцевого споживача. Про це сьогодні на виставці «АГРО-2013» повідомив Голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Володимир Горжеєв.

    «Держветфітослужба України продовжує вживати максимум заходів, аби кінцевий споживач отримав якісну та безпечну продукцію харчування. І на сьогодні нам вдалося повністю відпрацювати найефективніший механізм державного контролю та нагляду у сфері безпечності та якості харчових продуктів за принципом «від лану до столу». Тому продукція, з якою Україна виходить на світовий та власний ринок, є абсолютно безпечною», − зазначив Голова Держветфітослужби.

    Зі слів Володимира Горжеєва, цей ланцюг контролю розпочинається під час внесення добрив та пестицидів до сільгосппродукції. Далі сучасні лабораторії перевіряють рівень залишків ветеринарних препаратів, пестицидів, агрохімікатів, токсинів у всіх харчових продуктах.

    «Також держава контролює вміст отруйних речовин ще й безпосередньо на агропродовольчих ринках перед реалізацією кінцевому споживачеві. Особливо це стосується харчової продукції та сировини тваринного походження. Для цього державні лабораторії ветмедицини постійно проводять тисячі досліджень. І це є обов’язковою вимогою та умовою світового ринку під час здійсненні міжнародної торгівлі. Завдяки цьому Україна залишається надійним постачальником якісної та безпечної продукції харчування», − наголосив Володимир Горжеєв.





    Схожі новини
  • Удосконалене законодавство дозволить українцям харчуватися якісними і безпечними продуктами
  • Україна та Росія продовжать співпрацю в сфері забезпечення безпечності та якості харчової продукції
  • В Україну останнім часом потрапляє занадто багато неякісного м'яса – Держветфітослужба
  • На більшості потужних вітчизняних підприємств діють системи управління безпечністю продукції
  • Українські споживачі все більше звертають увагу на якість харчової продукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Голова Держветфітослужби: Українці та іноземці можуть без остраху споживати вітчизняну агропродукцію


Вітчизняні та закордонні споживачі української продукції харчування можуть бути абсолютно впевненими у її безпечності. Для цього Держветфітослужба України забезпечує контроль якості та безпечності продукції харчування за принципом «від лану до столу». Зокрема, на сьогодні в Україні ретельно виконується дотримання міжнародних фітосанітарних вимог у процесі вирощування сировини, її переробки та під час постачання готової продукції до кінцевого споживача. Про це сьогодні на виставці «АГРО-2013» повідомив Голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Володимир Горжеєв.

«Держветфітослужба України продовжує вживати максимум заходів, аби кінцевий споживач отримав якісну та безпечну продукцію харчування. І на сьогодні нам вдалося повністю відпрацювати найефективніший механізм державного контролю та нагляду у сфері безпечності та якості харчових продуктів за принципом «від лану до столу». Тому продукція, з якою Україна виходить на світовий та власний ринок, є абсолютно безпечною», − зазначив Голова Держветфітослужби.

Зі слів Володимира Горжеєва, цей ланцюг контролю розпочинається під час внесення добрив та пестицидів до сільгосппродукції. Далі сучасні лабораторії перевіряють рівень залишків ветеринарних препаратів, пестицидів, агрохімікатів, токсинів у всіх харчових продуктах.

«Також держава контролює вміст отруйних речовин ще й безпосередньо на агропродовольчих ринках перед реалізацією кінцевому споживачеві. Особливо це стосується харчової продукції та сировини тваринного походження. Для цього державні лабораторії ветмедицини постійно проводять тисячі досліджень. І це є обов’язковою вимогою та умовою світового ринку під час здійсненні міжнародної торгівлі. Завдяки цьому Україна залишається надійним постачальником якісної та безпечної продукції харчування», − наголосив Володимир Горжеєв.





Схожі новини
  • Удосконалене законодавство дозволить українцям харчуватися якісними і безпечними продуктами
  • Україна та Росія продовжать співпрацю в сфері забезпечення безпечності та якості харчової продукції
  • В Україну останнім часом потрапляє занадто багато неякісного м'яса – Держветфітослужба
  • На більшості потужних вітчизняних підприємств діють системи управління безпечністю продукції
  • Українські споживачі все більше звертають увагу на якість харчової продукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.