Вітчизняні та закордонні споживачі української продукції харчування можуть бути абсолютно впевненими у її безпечності. Для цього Держветфітослужба України забезпечує контроль якості та безпечності продукції харчування за принципом «від лану до столу». Зокрема, на сьогодні в Україні ретельно виконується дотримання міжнародних фітосанітарних вимог у процесі вирощування сировини, її переробки та під час постачання готової продукції до кінцевого споживача. Про це сьогодні на виставці «АГРО-2013» повідомив Голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Володимир Горжеєв.
«Держветфітослужба України продовжує вживати максимум заходів, аби кінцевий споживач отримав якісну та безпечну продукцію харчування. І на сьогодні нам вдалося повністю відпрацювати найефективніший механізм державного контролю та нагляду у сфері безпечності та якості харчових продуктів за принципом «від лану до столу». Тому продукція, з якою Україна виходить на світовий та власний ринок, є абсолютно безпечною», − зазначив Голова Держветфітослужби.
Зі слів Володимира Горжеєва, цей ланцюг контролю розпочинається під час внесення добрив та пестицидів до сільгосппродукції. Далі сучасні лабораторії перевіряють рівень залишків ветеринарних препаратів, пестицидів, агрохімікатів, токсинів у всіх харчових продуктах.
«Також держава контролює вміст отруйних речовин ще й безпосередньо на агропродовольчих ринках перед реалізацією кінцевому споживачеві. Особливо це стосується харчової продукції та сировини тваринного походження. Для цього державні лабораторії ветмедицини постійно проводять тисячі досліджень. І це є обов’язковою вимогою та умовою світового ринку під час здійсненні міжнародної торгівлі. Завдяки цьому Україна залишається надійним постачальником якісної та безпечної продукції харчування», − наголосив Володимир Горжеєв.