В Україні протягом нетривалого періоду зафіксовано багато випадків потрапляння неякісної продукції тваринного походження. Про це УНН повідомили у прес-службі Держветфітослужби з посиланням на керівника відомства Володимира Горжеєва.
За його словами, здебільшого претензії є до тієї продукції, що не пройшла щеплення та ветеринарних досліджень.
"Фахівці державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи, які працюють на продовольчих ринках, виявляють таку продукцію. Проте ризик залишається, оскільки у нас в країні й досі немало стихійних ринків, де реалізують м’ясну продукцію без жодних документів, які б засвідчували її якість та безпечність", - зазначив голова Держветфітослужби Володимир Горжеєв.
Нагадаємо, в асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” повідомляли, що у першому півріччі 2013 року Україна збільшила виробництво м’яса в забійній вазі на 9,3 % до 1,13 млн. т. Проте виробництво ковбас залишилося на колишньому рівні. Це означає, що українці споживають все більше необробленого м’яса.