Споживачі повинні купувати продукцію тваринного походження лише в місцях організованого продажу. Адже тут тваринницька продукція проходить обов’язковий ветеринарно-санітарний контроль. На сьогодні в Україні його забезпечують близько 9 тисяч державних ветеринарних лікарів. Про це повідомив Директор Департаменту ветеринарної медицини Держветфітослужби України Олександр Вержиховський.
«Споживачі повинні бути впевнені в тому, які продукти вони споживають. Адже значна частина сільгосппродукції виробляється у приватних господарствах. І реалізовуватися вона має через заготівельні кооперативи у місцях організованої торгівлі. Це прозорий шлях від подвір’я до споживача», − наголосив Олександр Вержиховський.
Директор Департаменту наголосив, що у місцях організованої торгівлі – на продовольчому ринку, в магазині, супермаркеті – працює ціла система ветеринарно-санітарного контролю. Вона убезпечує від продажу неякісної продукції.
«Сировина тваринного походження, що потрапляє у місця організованого продажу, проходить дослідження у державній лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи. Загалом же в Україні працюють близько 9 тисяч державних ветеринарних лікарів. Вони працюють на переробних підприємствах та в місцях реалізації продукції тваринного походження», − зазначив Олександр Вержиховський.