Аграрний тиждень. Україна
» » Послуги залізниці подешевшають?
» » Послуги залізниці подешевшають?

Послуги залізниці подешевшають?


Вже цього тижня спеціальна група планує врегулювати тарифи Укрзалізниці на перевезення зерна. «Зараз за дорученнями Уряду працює міжвідомча робоча група з питань логістичних витрат та підвищення ефективності експорту зерна. І цього тижня буде розглянуто питання врегулювання вартості тарифів внутрішніх та експортних перевезень Укрзалізниці», − запевняє аграрний міністр Микола Присяжнюк.
За його даними, логістичні витрати, пов’язані з експортом зерна, становлять у середньому близько 550 г/т пшениці. А щодо кукурудзи, то ця цифра становитиме близько 765 гривень за тонну. Тож очільник аграрного відомства наголосив, що завдяки роботі міжвідомчої робочої групи вдасться знизити вартість логістичних послуг, у тому числі і транспортування, для аграріїв.
«Держава й Антимонопольний комітет повинні втрутитись, аби дати можливість сільгоспвиробнику отримати високі доходи. Сьогодні наше завдання – здешевити вартість логістичних послуг щонайменше на 200-300 гривень. Тому наша позиція буде жорсткою», − наголосив міністр.







Схожі новини
  • Укрзалізниця не йде на поступки аграріям
  • Присяжнюк: Україна наростила обсяги експорту зерна на 24%
  • Присяжнюк: Україна планує цьогоріч експортувати 28 мільйонів тонн зерна
  • Мінагрополітики вживає всіх заходів, аби не допустити зниження цін на зерно
  • Уряд розгляне питання здешевлення послуг підприємств інфраструктури зернового ринку

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.