Аграрний тиждень. Україна
» » Галузь тваринництва в посиленому режимі готується до експорту продукції до ЄС
» » Галузь тваринництва в посиленому режимі готується до експорту продукції до ЄС

    Галузь тваринництва в посиленому режимі готується до експорту продукції до ЄС


    10 та 11 червня 2014 року в Міністерстві аграрної політики та продовольства України під головуванням першого заступника міністра Івана Бісюка відбулися наради щодо готовності українських підприємств до експорту яловичини, свинини та молочної продукції на ринки Європейського Союзу. В нараді взяли участь представники міністерства, підприємства-виробники, представники асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) та інших профільних асоціацій.
    Головним питанням порядку денного була підготовка до аудиту інспекторами FVO оцінки санітарного контролю виробництва яловичини, свинини, кролятини, молока та молочних продуктів, який заплановано на липень 2014 року. Наразі існує низка питань, які вимагають нагального вирішення. Насамперед, потрібно прийняти 5 законопроектів, які дозволять гармонізувати наше законодавство з європейським. Пріоритетним є проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності та якості харчових продуктів».
    Найбільш гострими проблемами для виробників молочної та м’ясної продукції є сировинні зони та системи прослідковуваності сировини. Головним фактором якості продукції в ЄС є принцип «від лану до столу», тобто весь ланцюг виробництва продукції можна простежити. За таких умов підприємства приділяють велику увагу всім етапам виробництва продукції, починаючи від кормів і закінчуючи кінцевим споживанням продукції. 
    Учасники зустрічі наголосили, що кожне підприємство, яке бажає взяти участь в інспектуванні, повинно мати запроваджену і діючу систему управління безпечністю харчових продуктів НАССР, а саме виробництво має відповідати вимогам базових Регламентів Європейського Союзу. Проте основним об’єктом перевірки Місії ЄС є не окремо взяті підприємства, а саме система контролю, яка здійснюється в державі. 
    Для ефективнішої підготовки планується створити робочі групи, як на вищому рівні, так і на рівні підприємств, які будуть перевірятися. Також найближчим часом планується провести ряд тренінгів та навчань за участю провідних експертів. 
    «Зараз як ніколи важливо консолідувати спільні зусилля держави, підприємств та профільних асоціацій для досягнення спільної мети. Україні дається шанс довести свою готовність до експорту своєї продукції на ринки Європейського Союзу, і ми повинні скористатися цим шансом. Адже розширення ринків збуту сільгосппродукції за рахунок ЄС сприятиме підвищенню якості вітчизняної продукції та ефективності аграрного бізнесу в Україні і стимулюватиме розвиток аграрного виробництв», - підкреслила експерт аграрних ринків УКАБ Аліна Жарко. 
    До слова, у вівторок, 17 червня, об 11:00 відбудеться круглий стіл на тему «Коли українська молочна продукція потрапить на ринок ЄС?» в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ». Деталі за посиланням 



    Асоціація
    Український клуб аграрного бізнесу





    Схожі новини
  • Перспективи виробництва м’яса та м’ясопродуктів
  • В Данії обговорять можливість технічної допомоги ЄС
  • Протягом трьох років на підприємствах харчової промисловості буде завершено встановлення систем контролю якості продукції
  • Система НАССР вже ефективно працює на 99% підприємств
  • Ветеринари Митного союзу завершили інспектування вітчизняних підприємств

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Галузь тваринництва в посиленому режимі готується до експорту продукції до ЄС


10 та 11 червня 2014 року в Міністерстві аграрної політики та продовольства України під головуванням першого заступника міністра Івана Бісюка відбулися наради щодо готовності українських підприємств до експорту яловичини, свинини та молочної продукції на ринки Європейського Союзу. В нараді взяли участь представники міністерства, підприємства-виробники, представники асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) та інших профільних асоціацій.
Головним питанням порядку денного була підготовка до аудиту інспекторами FVO оцінки санітарного контролю виробництва яловичини, свинини, кролятини, молока та молочних продуктів, який заплановано на липень 2014 року. Наразі існує низка питань, які вимагають нагального вирішення. Насамперед, потрібно прийняти 5 законопроектів, які дозволять гармонізувати наше законодавство з європейським. Пріоритетним є проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності та якості харчових продуктів».
Найбільш гострими проблемами для виробників молочної та м’ясної продукції є сировинні зони та системи прослідковуваності сировини. Головним фактором якості продукції в ЄС є принцип «від лану до столу», тобто весь ланцюг виробництва продукції можна простежити. За таких умов підприємства приділяють велику увагу всім етапам виробництва продукції, починаючи від кормів і закінчуючи кінцевим споживанням продукції. 
Учасники зустрічі наголосили, що кожне підприємство, яке бажає взяти участь в інспектуванні, повинно мати запроваджену і діючу систему управління безпечністю харчових продуктів НАССР, а саме виробництво має відповідати вимогам базових Регламентів Європейського Союзу. Проте основним об’єктом перевірки Місії ЄС є не окремо взяті підприємства, а саме система контролю, яка здійснюється в державі. 
Для ефективнішої підготовки планується створити робочі групи, як на вищому рівні, так і на рівні підприємств, які будуть перевірятися. Також найближчим часом планується провести ряд тренінгів та навчань за участю провідних експертів. 
«Зараз як ніколи важливо консолідувати спільні зусилля держави, підприємств та профільних асоціацій для досягнення спільної мети. Україні дається шанс довести свою готовність до експорту своєї продукції на ринки Європейського Союзу, і ми повинні скористатися цим шансом. Адже розширення ринків збуту сільгосппродукції за рахунок ЄС сприятиме підвищенню якості вітчизняної продукції та ефективності аграрного бізнесу в Україні і стимулюватиме розвиток аграрного виробництв», - підкреслила експерт аграрних ринків УКАБ Аліна Жарко. 
До слова, у вівторок, 17 червня, об 11:00 відбудеться круглий стіл на тему «Коли українська молочна продукція потрапить на ринок ЄС?» в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ». Деталі за посиланням 



Асоціація
Український клуб аграрного бізнесу





Схожі новини
  • Перспективи виробництва м’яса та м’ясопродуктів
  • В Данії обговорять можливість технічної допомоги ЄС
  • Протягом трьох років на підприємствах харчової промисловості буде завершено встановлення систем контролю якості продукції
  • Система НАССР вже ефективно працює на 99% підприємств
  • Ветеринари Митного союзу завершили інспектування вітчизняних підприємств

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.