Аграрний тиждень. Україна
» » Протягом трьох років на підприємствах харчової промисловості буде завершено встановлення систем контролю якості продукції
» » Протягом трьох років на підприємствах харчової промисловості буде завершено встановлення систем контролю якості продукції

    Протягом трьох років на підприємствах харчової промисловості буде завершено встановлення систем контролю якості продукції


    Застосування системи НАССР у харчовій промисловості дає найбільш повну гарантію якості та безпечності продукції. Наразі Міністерство працює над розробкою нормативних актів, що встановлюють обов’язковість для операторів ринку системи НАССР чи аналогічних їй систем. Про це та інші питання, які виникають у процесі встановлення систем контролю якості продовольства, йшлося під час круглого столу «НАССР на підприємствах харчової та переробної промисловості України: стан та перспективи», який відбувся в межах XXV Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2013».
    Виробники харчової продукції під час виходу як на зовнішній, так і на внутрішній ринки збуту стикаються із жорсткими умовами конкуренції, яка вимагає, насамперед, зниження собівартості та покращення якості продукції.
    «В умовах конкуренції на продовольчому ринку виграють саме підприємства, чия продукція буде більш якісною та безпечною, ті, хто навчиться економити на витратах, захищати свій бренд, і ті, хто зуміє зайняти нові ринки. Саме наявність впроваджених систем управління безпечністю, побудованих на принципах НАССР, на підприємстві зможе забезпечити всі ці фактори», − зазначив під час круглого столу директор Департаменту продовольства Мінагрополітики Олександр Куць.
    Він нагадав, що на відміну від традиційної системи управління безпечністю та якістю продукції, коли невідповідність виявляється вже на стадії готового продукту, НАССР запобігає проблемі у процесі виробництва продукції, що негайно виражається в конкретних результатах: скорочується кількість неякісної продукції та знижується її собівартість.
    Він також поінформував, що наразі Мінагрополітики за участі робочої групи Координаційного центру з упровадження економічних реформ та Держветфітослужби розроблено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності харчових продуктів», яким встановлюється обов’язковість наявності у операторів ринку харчових продуктів системи НАССР із перехідним періодом впровадження – 3 роки.
    За результатами круглого столу, учасниками запропоновано системно продовжувати ведення інформаційної та роз’яснювальної роботи з упровадження системи НАССР та інших систем управління, як на обласних, районних рівнях, так і на галузевих конференціях, засіданнях з виїздом на підприємства.
    Нагадаємо, що система НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point), або Система аналізу небезпечних чинників та критичних точок контролю, є науково обґрунтованою системою, що дає змогу забезпечувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації та контролю небезпечних чинників. Система НАССР є єдиною системою управління безпечністю харчової продукції, яка довела свою ефективність і прийнята міжнародними організаціями.





    Схожі новини
  • Виробники мають забезпечити українців якісними продуктами харчування
  • На більшості потужних вітчизняних підприємств діють системи управління безпечністю продукції
  • Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції
  • Система НАССР вже ефективно працює на 99% підприємств
  • Мінекономрозвитку ініціює реалізацію в Україні держпрограми управління якістю

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Протягом трьох років на підприємствах харчової промисловості буде завершено встановлення систем контролю якості продукції


Застосування системи НАССР у харчовій промисловості дає найбільш повну гарантію якості та безпечності продукції. Наразі Міністерство працює над розробкою нормативних актів, що встановлюють обов’язковість для операторів ринку системи НАССР чи аналогічних їй систем. Про це та інші питання, які виникають у процесі встановлення систем контролю якості продовольства, йшлося під час круглого столу «НАССР на підприємствах харчової та переробної промисловості України: стан та перспективи», який відбувся в межах XXV Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2013».
Виробники харчової продукції під час виходу як на зовнішній, так і на внутрішній ринки збуту стикаються із жорсткими умовами конкуренції, яка вимагає, насамперед, зниження собівартості та покращення якості продукції.
«В умовах конкуренції на продовольчому ринку виграють саме підприємства, чия продукція буде більш якісною та безпечною, ті, хто навчиться економити на витратах, захищати свій бренд, і ті, хто зуміє зайняти нові ринки. Саме наявність впроваджених систем управління безпечністю, побудованих на принципах НАССР, на підприємстві зможе забезпечити всі ці фактори», − зазначив під час круглого столу директор Департаменту продовольства Мінагрополітики Олександр Куць.
Він нагадав, що на відміну від традиційної системи управління безпечністю та якістю продукції, коли невідповідність виявляється вже на стадії готового продукту, НАССР запобігає проблемі у процесі виробництва продукції, що негайно виражається в конкретних результатах: скорочується кількість неякісної продукції та знижується її собівартість.
Він також поінформував, що наразі Мінагрополітики за участі робочої групи Координаційного центру з упровадження економічних реформ та Держветфітослужби розроблено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності харчових продуктів», яким встановлюється обов’язковість наявності у операторів ринку харчових продуктів системи НАССР із перехідним періодом впровадження – 3 роки.
За результатами круглого столу, учасниками запропоновано системно продовжувати ведення інформаційної та роз’яснювальної роботи з упровадження системи НАССР та інших систем управління, як на обласних, районних рівнях, так і на галузевих конференціях, засіданнях з виїздом на підприємства.
Нагадаємо, що система НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point), або Система аналізу небезпечних чинників та критичних точок контролю, є науково обґрунтованою системою, що дає змогу забезпечувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації та контролю небезпечних чинників. Система НАССР є єдиною системою управління безпечністю харчової продукції, яка довела свою ефективність і прийнята міжнародними організаціями.





Схожі новини
  • Виробники мають забезпечити українців якісними продуктами харчування
  • На більшості потужних вітчизняних підприємств діють системи управління безпечністю продукції
  • Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції
  • Система НАССР вже ефективно працює на 99% підприємств
  • Мінекономрозвитку ініціює реалізацію в Україні держпрограми управління якістю

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.