У столичних супермаркетах цукор уже коштує до 18-19 гривень за кілограм. В Україні поступово дорожчає цукор. Для цього є дві причини, вважають експерти. Перша – необґрунтовані спекуляції щодо можливого дефіциту цукру в новому сезоні. Друга причина – подальша девальвація гривні. Адже дорожчають імпортні складові виробництва. Лише у жовтні цього року оптова ціна на солодкий пісок зросла на 12%. Нині в столичних супермаркетах цукор уже коштує до 18-19 грн за кілограм. Ще кілька місяців тому його вартість складала 15-16 грн. Тим часом у Міністерстві аграрної політики та продовольства запевняють, що наразі немає підстав для зростання ціни на цукор, оскільки внутрішнє виробництво перевищує попит.
//tsn.ua/groshi/eksperti-nazvali-dvi-prichini-zdorozhchannya-cukru-531480.html