На сьогодні 250 українських компаній вийшли на європейські ринки.
Про це повідомив перший заступник голови Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа, інформує прес-служба Мінагрополітики.
«Чи багато це? Тут треба розуміти вимоги ЄС щодо безпечності та якості продуктів. У ЄС взагалі заборонено приймати на харчову переробку молоко, яке при доїнні зазнало контакту з повітрям. Підприємства, які готові розмежовувати молоко, отримане шляхом машинного доїння, які повністю дотримуються законодавства ЄС, отримають дозвіл на експорт своєї продукції до ЄС», — наголосив він.
За словами Володимира Лапи, система якості та безпечності харчових продуктів в Україні поки що відрізняється від європейської.
«Це не означає, що наша система гірша — вона інша. Якщо б вона була тотожною, то ми б мали повне визнання української продукції на європейському ринку».
Крім того посадовець підкреслив, що в нашій державі європейські принципи на рівні законодавства впровадженні на 30-40%. Але українські підприємства індивідуально працюють над впровадженням європейських стандартів якості та безпечності своєї продукції.
«Ми в процесі еволюції і наше завдання зробити все можливе, щоб якомога більша кількість вітчизняних підприємств отримали визнання на європейському ринку. А в перспективі ми повинні рухатися в бік повного визнання еквівалентності систем безпечності продукції. Якщо говорити реалістично, то мова йде не про місяці, а про 5-7 років», — зазначив Володимир Лапа.
//agravery.com/uk/posts/show/250-ukrainskih-agrokompanij-vijsli-na-rinok-es