У більшості грибних господарств України ціна становить 21-24 грн/кг.
Кількість грибів в більшості київських господарствах невелика, але в умовах зниженого рівня споживчого попиту і стійкої жаркої погоди виробникам вийти на прийнятну для себе ціну стає проблематично, повідомляє Національне грибне агентство УМДІС.
Станом на 27 липня київські ферми відвантажують печериці по 20-22 грн/кг. У більшості грибних господарств України ціна становить 21-24 грн/кг.
Найвища ціна на печериці зафіксована в Одеській і Харківській області, там місцеві грибні господарства відвантажують гриби по 25-27 грн/кг. Ціни, за якими грибні ферми відвантажують печериці супермаркетам, варіюються в діапазоні 24-32 грн/кг.
Ринок "Троєщина" торгує по 23-24 грн/кг. Ринок "Шувар" у Львові - по 20-21 грн/кг. Станом на 20 липня київські грибних господарств відвантажували печериці своїм клієнтам по 17-18 грн/кг. У решті регіонів України більшість грибних господарств відвантажували по 20-22 грн/кг.
//agronews.ua/node/68205