Аграрний тиждень. Україна
» » Виробницво курятини зросло, свинини – знизилось
» » Виробницво курятини зросло, свинини – знизилось

    Виробницво курятини зросло, свинини – знизилось


    У перші сім місяців поточного року було вироблено 673,4 тис. т курятини, що на 4,5% більше за аналогічний перід минулого року. Про це свідчать дані Державної служби статистики України. Нарощення випуску продукції характерне для великих сількогосподарських виробників, що мають вихід на зовнішні ринки, де українська продукція користується попитом. Натомість у господарствах населення прослідковується стабільна динаміка виробництва на рівні 98,5 тис. т за даний період (+0,8% до попереднього року).
    У той же час виробництво свинини з початку року скоротилося на 2,6%, що зумовлено головним чином зниженням виробництва у господарствах населення з 242,1 до 229 тис. т (- 6,4%). Ця тенденція викликана падінням закупівельних цін на свиней та поширенням вірусу АЧС, що набирає масштабів у різних регіонах країни. Об’єм виробництва свинини сільськогосподарськими підприємствами, порівняно з минулим роком практично не змінився і становить 223 тис. т.





    Схожі новини
  • Виробництво свинини в Україні скорочується
  • Виробництво замороженого м'яса зростає
  • Виробництво свинини за І півріччя 2015-го зросло на 3,8%
  • Імпорт свинини скоротився майже в 4 рази
  • У 2012 році виробництво української курятини зросло на 5%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Виробницво курятини зросло, свинини – знизилось


У перші сім місяців поточного року було вироблено 673,4 тис. т курятини, що на 4,5% більше за аналогічний перід минулого року. Про це свідчать дані Державної служби статистики України. Нарощення випуску продукції характерне для великих сількогосподарських виробників, що мають вихід на зовнішні ринки, де українська продукція користується попитом. Натомість у господарствах населення прослідковується стабільна динаміка виробництва на рівні 98,5 тис. т за даний період (+0,8% до попереднього року).
У той же час виробництво свинини з початку року скоротилося на 2,6%, що зумовлено головним чином зниженням виробництва у господарствах населення з 242,1 до 229 тис. т (- 6,4%). Ця тенденція викликана падінням закупівельних цін на свиней та поширенням вірусу АЧС, що набирає масштабів у різних регіонах країни. Об’єм виробництва свинини сільськогосподарськими підприємствами, порівняно з минулим роком практично не змінився і становить 223 тис. т.





Схожі новини
  • Виробництво свинини в Україні скорочується
  • Виробництво замороженого м'яса зростає
  • Виробництво свинини за І півріччя 2015-го зросло на 3,8%
  • Імпорт свинини скоротився майже в 4 рази
  • У 2012 році виробництво української курятини зросло на 5%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.