Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Виробницво курятини зросло, свинини – знизилось
АТУ»Новини»Виробницво курятини зросло, свинини – знизилось

    Виробницво курятини зросло, свинини – знизилось


    У перші сім місяців поточного року було вироблено 673,4 тис. т курятини, що на 4,5% більше за аналогічний перід минулого року. Про це свідчать дані Державної служби статистики України. Нарощення випуску продукції характерне для великих сількогосподарських виробників, що мають вихід на зовнішні ринки, де українська продукція користується попитом. Натомість у господарствах населення прослідковується стабільна динаміка виробництва на рівні 98,5 тис. т за даний період (+0,8% до попереднього року).
    У той же час виробництво свинини з початку року скоротилося на 2,6%, що зумовлено головним чином зниженням виробництва у господарствах населення з 242,1 до 229 тис. т (- 6,4%). Ця тенденція викликана падінням закупівельних цін на свиней та поширенням вірусу АЧС, що набирає масштабів у різних регіонах країни. Об’єм виробництва свинини сільськогосподарськими підприємствами, порівняно з минулим роком практично не змінився і становить 223 тис. т.





    Схожі новини
  • Виробництво свинини за І півріччя 2015-го зросло на 3,8%
  • Виробництво свинини в Україні скорочується
  • У 2012 році виробництво української курятини зросло на 5%
  • Виробництво замороженого м'яса зростає
  • Імпорт свинини скоротився майже в 4 рази

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Виробницво курятини зросло, свинини – знизилось

15 серпень, Розділ Новини, переглядів 2 933

У перші сім місяців поточного року було вироблено 673,4 тис. т курятини, що на 4,5% більше за аналогічний перід минулого року. Про це свідчать дані Державної служби статистики України. Нарощення випуску продукції характерне для великих сількогосподарських виробників, що мають вихід на зовнішні ринки, де українська продукція користується попитом. Натомість у господарствах населення прослідковується стабільна динаміка виробництва на рівні 98,5 тис. т за даний період (+0,8% до попереднього року).
У той же час виробництво свинини з початку року скоротилося на 2,6%, що зумовлено головним чином зниженням виробництва у господарствах населення з 242,1 до 229 тис. т (- 6,4%). Ця тенденція викликана падінням закупівельних цін на свиней та поширенням вірусу АЧС, що набирає масштабів у різних регіонах країни. Об’єм виробництва свинини сільськогосподарськими підприємствами, порівняно з минулим роком практично не змінився і становить 223 тис. т.





Схожі новини
  • Виробництво свинини за І півріччя 2015-го зросло на 3,8%
  • Виробництво свинини в Україні скорочується
  • У 2012 році виробництво української курятини зросло на 5%
  • Виробництво замороженого м'яса зростає
  • Імпорт свинини скоротився майже в 4 рази

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.